TÜRKİYE VE DÜNYADAN

‘Hep birlikte çevremizi koruyabiliriz’

 “İyilik Meclisleri Plastik Atıklara Karşı Savaşıyor” etkinliğinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Evin Dinar, atıkların doğal yaşama verdiği zararlara dikkat çekerek, “Hep birlikte, el birliğiyle çevremizi koruyabilir ve daha yaşanabilir bir dünya için önemli adımlar atabiliriz” dedi.

‘Hep birlikte çevremizi koruyabiliriz’
26-05-2024 15:11
26-05-2024 15:12

Diyarbakır’da özel bir okul tarafından “İyilik Meclisleri Plastik Atıklara Karşı Savaşıyor” etkinliği düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Evin Dinar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda konuşan Dinar, “İyilik Meclisleri Plastik Atıklara Karşı Savaşıyor” kampanyasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

‘Sıfır atık yaklaşımı büyük önem taşımaktadır’

Plastik atıkların çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin artık herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Dinar, şunları kaydetti: "Denizlerimizi, nehirlerimizi, topraklarımızı kirleten bu atıklar, sadece doğal yaşamı tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda insan sağlığına da ciddi zararlar veriyor. İklim değişikliği ile mücadelede sıfır atık yaklaşımı büyük bir önem taşımaktadır. Bu noktada hepimize düşen en büyük görevlerden biri de plastik atıkların azaltılması ve geri dönüştürülmesidir." (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA