GÜNDEM

KADINLAR 25 KASIM’DA ALANLARDA BULUŞACAK

Batman KJA bileşenleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için etkinlik takvimini açıkladı.

KADINLAR 25 KASIM’DA ALANLARDA BULUŞACAK
16-11-2015 19:07

 KJA bileşenlerinin etkinlik programı, Belediye Meclis Odasında gerçekleşen toplantıda açıklandı. Etkinlik kapsamında 25 Kasım günü Diyarbakır’ın Silvan ilçesine gidileceği belirtilerek, savaşın ve şiddetin son bulması noktasında taleplerin yükseltileceği ifade edildi. Silvan'a gidişten önce ise Batman'da bir dizi etkinliklerin düzenleneceği ifade edilen açıklamada, özellikle açık hava panelleriyle kadınlarla bir araya gelinip savaş, şiddet ve kadın temaları anlatılıp kadınlarla anlamlı buluşmalar sağlanacağı söylendi. 
EZİDİ KADINLAR ZİYARET EDİLECEK
Konuyla ilgili yapılan açıklamada “22 Kasım'da şiddet, tecavüz ve savaşın mağduru Êzidi kadınlarla Şengal'in özgürleşmesi üzerine Korix Kampı ziyaret edilerek bir araya gelinecek. 23 Kasım'da saat 13.00'da Yavuz Selim'de Meclis önünde ve İlûh Mahallesinde ise taziye evi önünde, saat 19.00’da ise Korix Mahallesi Korix meclisinde açık hava paneliyle kadınlarla bir araya gelinecek. 24 Kasım'da saat 13.00'da Bağlar Mahallesindeki kadınlarla meclis önünde bir araya gelinip Petrol Mahallesinde ise Mehmet Sincar Halk Evi'nde kadınlarla bir araya gelinerek meme kanseriyle ilgili seminer verilecek. 25 Kasım günü ise saat 10.00’da KJA öncülüğünde toplu bir şekilde Silvan'a gidilecektir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA