GÜNDEM

Kadir Demir, hafıza tazeliyor

İki dönem Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanlığı yapan ve yeni dönemde de aday ola Kadir Demir, yaptığı hizmet ve yatırımları anlatarak kamuoyundan destek bekliyor.

Kadir Demir, hafıza tazeliyor
16-09-2022 17:07
16-09-2022 17:08

SASON ÇİLEĞİNİ TESCİLLEDİK

Demir, 2018 yılında Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvuru yaparak Sason Çileğinin tescillenmesini sağladıklarını belirterek “Sason Yeniköy’de 2007 yılında 15 dekarlık alanda 5 çiftçi ile tütün yetiştiriciliğine alternatif ürün olarak devlet desteğiyle çilek ekimine başlandı. 2018 yılında BATSO olarak Sason Çileğine  AB Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınması için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurduk. Yapılan başvurumuzun 2021 Haziran Ayında onaylanmasıyla Sason Çileği coğrafi işaret olarak tescillendi. Çilek yetiştiriciliği Batman'ın ilk markası olarak tescillendi. Sason çileğinin ilçe ekonomisine katkısı 40 milyon lira civarındadır. 2007 yılında ekimine başlanan ürünün 14 yıl sonra tescil almasının mutluluğunu yaşıyoruz. Batman’da ve bölgemizde tek coğrafi işaret olan Sason Çileğinin, coğrafik belge almasının, gururunu yaşıyoruz” dedi.

BATMAN’A İKİ OKUL KAZANDIRDIK

BATSO yönetiminin girişimleri sonucu TOBB bünyesinde Batman’a iki okul kazandırdıklarını belirten Demir “Batman’ın derslik ihtiyacına katkı sunmak ve geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimize daha sağlıklı ve uygun eğitim ortamı sağlamak amacıyla TOBB nezdinde girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz sonucu 18 derslikli 1170 öğrencinin öğrenim gördüğü TOBB İlkokulu ve 16 derslikli 200 öğrenci kapasiteli TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ile pansiyon ve spor salonunu Batmanlı öğrencilerin hizmetine sunduk” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA