GÜNDEM

KENT, ENGELLİLER İÇİN ERİŞEBİLİR KILINACAK

KENT, ENGELLİLER İÇİN ERİŞEBİLİR KILINACAK

KENT, ENGELLİLER İÇİN ERİŞEBİLİR KILINACAK
18-12-2014 17:36

3. Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu, Vali Yardımcısı Şener Çağlar’ın başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile engelli konfederasyonlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda Erişebilirlik Sekretarya İl Sorumlusu Cengiz Erdoğan, erişebilirlik konusunda komisyonun ilde yaptığı çalışma ve denetimler hakkındaki sunum yaptı. Engellilerin, toplumda diğer bireylerle eşit koşullarda bağımsız olarak yaşayabilmeleri amacıyla 2005’te Engelliler Hakkındaki Kanuna 3 madde eklendiğini belirten Erdoğan “Yasa kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmî yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapıların 8 yıl içerisinde erişilebilir hale getirilmesi zorunlu hale getirilmiştir” dedi.

KURUMLARA ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ VERİLİYOR

Kamuoyunda farkındalık yaratmak ve bilgilendirmek amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü belirten Erdoğan, bu güne kadar ilimizde yapılan denetimler hakkında bilgi vererek, erişebilirliğe uygun olan kurumlara da erişebilirlik belgesinin verildiğini ifade etti. Toplantı, önümüzdeki süreçte yapılacak çalışma ve hedeflerin değerlendirilmesinin ardından sonra sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA