GÜNDEM

Köy yumurtası 4 lira ama alan yok

Batman'da Alo Tevşo Pazarında iri boy çiftlik yumurtasının tanesi 3 lira, organik köy yumurtası ise 4 liradan satılıyor.

Köy yumurtası 4 lira ama alan yok
29-09-2023 15:00
29-09-2023 14:27
BATMAN

3 TL DE KURTARMIYOR

Esnaf pahalılıktan dolayı yumurta satış fiyatına zam yapamadığını anlatırken, vatandaşlar ise pahalılıktan ötürü yumurta alamadıklarını dile getirdi. Pazarda yumurta satışı yapan esnaf, satışların düşmesinden yakınırken “Size 3 lira söyledik ama 4 liraya satmamız lazım. Kurtarmıyor, yem aşırı pahalı. Buna artık dur desinler. Halk yesin, çocuğuna bile alamıyor. Bu hale geldik yani. 60-70 civarı yumurta satıyorum pazarda. Eskiden 10 karton yumurta satıyordum. Millet karton alıyordu, şimdi alamıyor” dedi.

“GELİŞ FİYATINA SATIYORUZ”

Alo Tevşo Pazarında yıldır yoğurt ve yumurta satışı yapan esnaf ise “Yumurta fiyatları aslında çok yükseldi. İnsanlar zor durumda oldukları için uygun tutmaya çalışıyorum, neredeyse kârsız satıyorum. Çocuklar okula gidiyor. Rahat kullansınlar diye neredeyse aldığım fiyata veriyorum. 15’li büyük boy yumurtayı 50 liradan satıyoruz. Organik yumurtalar tanesi 5 liradan satılırken biz 4 liradan veriyoruz” dedi.

“TAVUK DA DOLARLA MI YUMURTLUYOR?”

Pazarı gezen emekli vatandaş ise yumurta fiyatlarının yükselmesinden şikayet ederken “Hepimiz dibe vurduk. Başka söyleyecek bir şeyim yok. Her şey çok pahalı. Tavuk da mı dolarla yumurtluyor? Yumurta almaktan vazgeçtik. Süt ve yumurta zamları bizi sıkıntıya soktu” dedi. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA