TÜRKİYE VE DÜNYADAN

SIR PERDESİNİN SARMALADIĞI MİSTİK BARNABAS MÜZESİ

Muhteşem atmosferiyle ve geçmişten taşıdığı nefes kesici hikayesiyle dikkat çeken, Hıristiyanlar kadar Müslümanların da ilgisini uyandıran kutsal aziz Barnabas’ın himayesindeki çok asırlık tarihin canlı şahidi Manastır’ın ev sahipliğindeki Müze, Kıbrıs’ın yaklaşık 11 bin yıllık tarihinin ve zengin kültürel mirasının izlerini barındırıyor..

SIR PERDESİNİN SARMALADIĞI MİSTİK BARNABAS MÜZESİ
18-05-2024 10:29
18-05-2024 10:30

Manastır'a ismini veren Aziz BARNABAS’ın, yazdığı İncil ile Hz. Muhammed'in geleceğini müjdelediği iddia ediliyor. Hristiyan Kilisesi'nin Hz. İsa'yı Tanrı'nın oğlu olarak değil, örnek bir insan olarak tasvir ettiğinden dolayı kabul etmediği bu İncil'in ölümlü Abdullah Çatlı ve Muhsin Yazıcıoğlu kazalarında etkisi olduğu iddiası var.

Barnabas İncili'nin ortaya çıkması istenmiyor. .

SIR PERDESİNİN SARMALADIĞI MİSTİK BARNABAS MÜZESİ

Antik çağlardan modern sanata, arkeolojiden bilim ve teknolojiye kadar birçok farklı temayı ve konuyu barındıran müzeler, geçmiş değerlerin koruma altına alınması, günümüze ve geleceğe ışık tutması, aynı zamanda toplumların kültürel, sanatsal, tarihsel ve bilimsel gelişmesine katkı sunan kurumların başında geliyor.

Kültür varlıklarının tanıtılması ve tarihi eserlerinin korunmasını sağlayan müzelerin önemini vurgulamak amacıyla UNESCO tarafından 18 Mayıs’ı, Müzeler Günü ilan etmesinin ardından dünyada 1977 yılından beri kutlanmakta olan bu özel gün, Türkiye'de 1982 yılından itibaren kutlanmaya başladı. Müzeler Günü’nde Uluslararası Müzeler Konseyi’nin (ICOM) üyesi olan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’deki tüm müze ve ören yerleri girişleri ücretsiz yapılarak, dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amaçlanıyor.

TÜRKİYE’DE 500’E YAKIN MÜZE BULUNUYOR

Sergiledikleri eşsiz ve birbirinden değerli eserlerle ziyaretçilerini tarihin derinliklerine doğru keyifli bir yolculuğa çıkaran, antik medeniyetlerin yaşamına tanıklık ettiren ve büyüleyici kültürel mirasların keşfedilmesine ışık olan müzeler, ziyaretçilerine aynı zamanda görsel şölenlerle dolu bir deneyimin kapılarını aralayarak, keşfetmeyi sevenlerin vazgeçilmez durakları oluyorlar. Dünya Müzeleri Raporu’na göre, dünya çapında 33 binin üzerinde müze yer alıyor. Ülkemizde ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılına ilişkin "Kültürel Miras İstatistikleri" raporuna göre aralarında Avrupa'da yılın müzesi ödülünü de kazanmış 211'i Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, 341'i ise özel müze kategorisinde toplam 522 müze yer alırken, 144 de ören yeri bulunuyor. Barındırdıkları değerlerle kültür ve tarih meraklılarına ev sahipliği yapan müze ve ören yerleri her yıl ağırladıkları milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçileriyle de ülkenin tanıtımına ve ekonomisine katkı sunuyorlar. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA