GÜNDEM

NİTAB, MÜLTECİLERE ELİNİ UZATTI

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bulunan Türk Akademisyenler Birliği (NİTAB) Üyesi 20 gönüllü, Türk Kızılayı Batman Şubesi öncülüğünde Batman'da kalan Ezidi, Suriyeli ve durumu iyi olmayan yerli vatandaşlara yardım yaptı.

NİTAB, MÜLTECİLERE ELİNİ UZATTI
14-05-2017 21:33

NİTAB üyeleri, Beşiri İlçesine bağlı Uğurca Köyü'nde yaşayan Ezidileri ziyaret ederek yardımlarda bulundu.

Sığınmacı aileleri, çadırlarında ziyaret eden NİTAB üyeleri, beraberlerinde getirdikleri yardım kolilerini dağıttıktan sonra, il merkezinde kalan Suriyeli ve durumu iyi olmayan yerli aileleri de ziyaret ederek yardım kolilerini ulaştırdı.

NİTAB üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ

"Misafirlerimiz Türk Kızılayı üzerinden, savaş mağduru ve ihtiyaç sahiplerine sıkça yardım gönderiyordu. Bu kez yardımları bizlerle birlikte dağıtmaya geldiler. Aynı zamanda yaptıkları yardımların nereye gittiğini de yerinde görmüş oldular" dedi.

"ÖRNEK BİR MİSAFİRPERVERLİK SERGİLENİYOR"

NİTAB Başkanı Davut Karapınar, yurt dışından yaptıkları yardımların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını yerinde gördüklerini belirterek

“Bir haftadır Türkiye'deyiz. Suriyelilerin kaldığı yerleşim yerlerini de ziyaret ettik. Türkiye'nin, dünyaya örnek bir misafirperverlik örneği sergilediğini gördük" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA