ÖSYM'den üniversitelerin yabancı dil muafiyet sınavı için ön çalışma

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitelerin yabancı dil muafiyet ve yeterlilik sınavlarının ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılabileceği yönündeki açıklamalarının ardından kurum ön çalışma başlattı

ÖSYM'den üniversitelerin yabancı dil muafiyet sınavı için ön çalışma
06-10-2018 16:28

Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi BaÅŸkanlığınca (ÖSYM), CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, üniversitelerin yabancı dil muafiyet ve yeterlilik sınavlarının ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılabileceÄŸi yönündeki açıklamalarının ardından ön çalışma baÅŸlatıldı.  

Türkiye CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 2018-2019 YükseköÄŸretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuÅŸmada, yabancı dil eÄŸitimi konusunda merkezi bir standart oluÅŸturulmasının önemini vurgulamış, bu amaçla üniversitelerin yabancı dil muafiyet ve yeterlilik sınavlarının "ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılabileceÄŸini" ifade etmiÅŸti. 

ÖSYM yetkilileri, konuya iliÅŸkin AA muhabirine, "ÖSYM olarak, Sayın CumhurbaÅŸkanımızın açıklamalarının hemen akabinde konuya iliÅŸkin gerekli ön çalışmalar baÅŸlatılmıştır. Bu hususta Sayın CumhurbaÅŸkanımızdan konuya iliÅŸkin doÄŸrudan bir talimat geldiÄŸinde YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığı (YÖK) ile koordineli bir ÅŸekilde çalışarak, gerekli tüm hazırlıklarımızı en kısa sürede baÅŸlatacağız." açıklamasını yaptı.

ÖSYM yetkilileri, yabancı dil alanlarında 12'si e-Sınav, 3'ü basılı sınav olmak üzere, 25 farklı dilde her yıl 200 binin üzerinde adayın katıldığı toplam 15 sınavı baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirdiklerini vurguladı.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA