TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Özel, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin, "HAK-İŞ'in yaptığı kutlamaya da TÜRK-İŞ'in yaptığı kutlamaya da gideceğiz. Kutlamaların doğru yerinin Taksim olduğunu düşünsek de hiçbir sendikayı ayırmadan, üyelerine hürmeten, kurumsal yapılarına hürmeten, zaman zaman farklı düşünsek de her sendikanın her yerde yaptığı, her şehirdeki etkinlikte olacağız." dedi.

Özel, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu
30-04-2024 18:50
30-04-2024 18:51

Özel, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, partisine katılımların devam ettiğini belirterek, "Baba evine, Atatürk'ün partisine hoş geldiniz" diyerek eğitimci Sevinç Atabay'a parti rozetini taktı.
CHP'nin muhteşem bir üye kampanyası yaptığını, üye kayıt formlarının tükendiğini, yeni formların baskıda olduğunu ifade eden Özel, "İnanılmaz bir yönelim var. Yeni üye katılımı; Ayşegül Kılıç, kardeşi Enes Kılıç, üçüzleri Eren Kılıç. Ayşegül, Enes ve Eren. Üçüzler aramıza katılıyor. Geçen hafta ikizler olunca çok dikkati çekti, üçüzler geldi, gelecek hafta da dördüzler gelirse kapı açık. Baba evinde kapı herkese açık. Ayşegül, Enes ve Eren baba evine hoş geldiniz. Baba ocağına hoş geldiniz." diye konuştu.
Özel, 8,5 yıl grup başkanvekilliği yaptığını belirterek, CHP Grup Başkanvekilliği görevine seçilen Murat Emir'e yeni görevinde başarılar diledi.
Özgür Özel, Sırbistan'da gerçekleştirilen 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli'yi ve Süper Lige çıkan Göztepe'yi de ayrı ayrı tebrik etti.
İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'na da değinen Özel, "Meral Hanım'a bir kez daha bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyorum. Değerli ailesiyle birlikte. Çoklu bir yarışta, rekabetçi bir ortamda ki bu parti içi demokrasi Türkiye için önemlidir, daha önce birlikte grup başkanvekilliği yaptığımız Sayın Müsavat Dervişoğlu seçildi. Az önce mazbatasını almış. Bir kez daha hayırlı ve uğurlu olsun diyor, kendisine ve partisine başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Özel, geçen hafta grup toplantısında Taksim'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kutlamalara kapatılması kararından dönülmesini de talep ettiğini anımsatarak, Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına açılmasına ilişkin dün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı aradığını, bu konuda işbirliği teklif ettiğini, Bakan Yerlikaya'nın da yasa dışı örgütlerin yapmış olduğu çağrıları gerekçelendirerek buna izin vermeyeceklerini söylediğini aktardı.
Bakan Yerlikaya'nın iletişime açık ve olumlu bir yaklaşım içerisinde olduğunu ancak Taksim ile ilgili yasaklamanın devam ettiğini dile getiren Özel, "Oysa siz bir yasaklama ile egemenlik kurmaya başladıysanız, zaten orada artık egemenlikten, muktedirlikten, iktidardan bahsedilemez. Baskıyla, güçle tesis edilen iktidarlar eninde ve sonunda kaybetmeye mahkumdur. İktidarın güçlüsü rıza ile tesis edilendir, gönülle tesis edilendir. Demokrasi ile korunandır. Demokrasi de gösterinin, protestonun özgürce yapıldığı, anayasal sınırlar içinde davranıldıkça da izne dahi ihtiyaç olunmadığı işlerdir." şeklinde konuştu.
Özel, bu sabah İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile tekrar görüşme yaptığını belirterek, "Benim önerimi, talebimi yerine getiremeyeceklerini söylediler. Biz de kendilerine bunun doğru olmadığını söyledik. Hala geç değildir. Buradan çağrımı tekrar ediyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA