"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile anaokulu öğrencilerinin sosyal becerileri gelişiyor

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile anaokulu öğrencilerinin sosyal becerileri gelişiyor

Diyarbakır'da "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile anaokulu öğrencilerinin sosyal becerileri gelişiyor.

Merkez Bağlar ilçesindeki Bağcılar Anaokulu'nda "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında 12 farklı atölye oluşturuldu.

Atölyelerde, geleneksel oyunlar ve modern eğitim metotları bir araya getirilerek, öğrencilere dikkat, hafıza ve sosyal becerilerinin gelişmesi için oyunlarla eğitim veriliyor.

Çocuklarda ekran bağımlılığıyla beraber oluşan dil ve konuşma becerilerinde bozulma ile sosyal uyum zorluğunun önüne geçmek için çeşitli çalışmaların yürütüldüğü atölyelerde, kodlama, mandala ve örüntü gibi çalışmalarla çocukların dikkat becerilerini güçlendirmek ve zihinsel gelişimlerini desteklemek hedefleniyor.

Anaokulu müdürü Mehmet Yıldırım, AA muhabirine, atölye çalışmasıyla düşünmeyi öğrenen çocukların inşasında önemli bir adım attıklarını söyledi.

Okul öncesi eğitime farklılık katmak istediklerini vurgulayan Yıldırım, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde esas olan oyunla öğretmektir. Oyun her zaman okul öncesi eğitimde vardı ama farklı şekilde kullanılıyordu. Yeni Maarif Modelimizle artık her şeyi oyunla öğretiyoruz." dedi.

Yıldırım, çocuklara oyunla eğitim verdiklerini belirterek, bu sayede onların gelişimini sağladıklarını anlattı.

Öğrencilerin oyunla öğrendiğin ve geliştiğini ifade eden Yıldırım, "Her gün ekrana maruz kalan, dar bir kalıpta büyüyen çocuklarımız bu sayede kendi yeteneklerini keşfediyor. Farklı alanlara yönelmeleri anaokulunda sağlanmaya başlanacak." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ