SİYASET

VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI NETLEŞTİ…

VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI NETLEŞTİ…

VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI NETLEŞTİ…
18-09-2015 23:38

AK Parti Milletvekili Adayları :

 

1. Ataullah Hamidi, 2. Ziver Özdemir, 3. Av. Murat Çiçek, 4. Av. Adile Gürbüz.

1 Kasım’da yapılacak olan Erken Genel Seçimler için partilerde aday belirleme sürecinin sonuna gelindi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimine göre partiler, adaylarını Yüksek Seçim Kurulları’na bildirdi.

HDP Milletvekili Adayları : 

 

 

7 Haziran’da yapılan Genel Seçimlerde Batman halkının yüzde 71’inin oyunu alarak Meclise 3 Milletvekili gönderme hakkını kazanan HDP, 1 Kasım’da yapılacak olan Erken Genel Seçimler için listesinde değişikliğe gitti. Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Kasım seçimlerine Ayşe Acar Başaran, Raci Bilici, Sadet Becerikli, Ali Atalan ile girme kararı aldı.

CHP’DE BÜYÜK SÜRPRİZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Batman Milletvekili Adayları da netlik kazandı. CHP’nin aday listesinde büyük sürpriz yaşandı. Batmanlı Gazeteci Mansur Obut, CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterildi. Orhan Cihan, Hamit Keskin ve Kemal Demir de listede yer alan isimler oldu.

MHP’NİN ADAYLARINI BAHÇELİ AÇIKLADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, partisinin milletvekili adaylarını yazılı basın açıklaması yaparak duyurdu. 1 Kasım’da yapılacak olan Erken Genel Seçim için hazırlıkların sürdüğü MHP’de Batman için 4 milletvekili adayı belirlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan duyuruya göre Batman 1. Sıra Milletvekili Adaylığı, Tekniker Cemil Güzel’e verildi. Tekniker İrfan Gündüz, Kamu Görevlisi Turan Aytek Önalp ve İktisatçı Ömer Kervan da MHP’nin Milletvekili Adayları listesine girdi.

SAADET PARTİSİNDE DE LİSTE YENİLENDİ

Saadet Partisi de aday listesi netleşti. Saadet Partisi 1Kasım seçimlerine Salih Sevim, Ahmet Çiftçi, Mustafa Yıldiz ve İbrahim Güneş'le girme kararı aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA