TÜRKİYE VE DÜNYADAN

RTÜK, Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Etik İlkeler Belirledi

RTÜK, kadına yönelik şiddetin medyada işlenmesini engellemek için önemli adımlar attı. Etik ilkeler doğrultusunda yayıncılara tavsiyelerde bulundu.

RTÜK, Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Etik İlkeler Belirledi
08-03-2024 13:40

RTÜK, kadına yönelik şiddetin medyada işlenmesini engellemek amacıyla etik ilkeler belirledi.

Kurulun yapmış olduğu açıklamada, televizyon izleyicilerinin büyük bir çoğunluğunun şiddet içeren yayınlardan rahatsız olduğu ve özellikle kadına yönelik şiddetin en fazla rahatsızlık veren konu olduğu belirtildi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4.

Ulusal Eylem Planı'nda yer alan önemli sorumluluklara dikkat çekilen açıklamada, Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye İlişkin Etik İlkelerin oluşturulduğu ifade edildi. RTÜK tarafından onaylanan etik ilkelerde, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yayıncılara çeşitli tavsiyelerde bulunuldu. Başlıklar arasında "mağduru değil faili göster", "şiddeti meşrulaştırma", "güçlü kadını anlat, kadını güçlü anlat" gibi öneriler yer aldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu kararların kurul üyeleri tarafından oy birliğiyle alındığını ve medyanın kadına yönelik şiddet konusunda sorumluluklarının altını çizdi.

Şahin, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir yara olduğunu ve bu konunun medya aracılığıyla derinleştirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı olduklarını belirtti.

RTÜK'ün İzleme Uzmanlarının 7/24 mesai yaparak kararların uygulanmasını sağlayacaklarını ifade eden Şahin, kadına yönelik şiddetin medya gündeminden çıkarılması gerektiğini ve bu konuda topyekun mücadele etmek gerektiğini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA