TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sağlıklı saçlar için bu besinleri tüketin !

Cilt sağlığı kadar saç sağlığı da hem erkekler hem de kadınlar için önem taşımaktadır. Sağlıklı saçlar için bir çok noktaya dikkat edilmesi gerekiyor.Bunlardan biri de saçlara iyi gelen besinleri tüketmektedir.Medikal Estetik Hekimi Dr.Cenk Gül konu ile ilgili bilgiler verdi.

Sağlıklı saçlar için bu besinleri tüketin !
18-08-2023 14:05
18-08-2023 14:07
BATMAN

Havuç

İçeriğindeki A vitamini açısından zengin olan havuç göz sağlığı için nasıl faydalıysa sebum maddesi üretimindeki akif rolü nedeniyle saç sağlığı açısından da önemli bir besindir.

Balık

Omega 3 yağ asitleri içeren balıklar,içeriğindeki demir ve B12 vitamini sayesinde kafa derisinin kurumasını önler ve saçların matlaşmasına mani olur.Özellikle somon balığı saç sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

 Yumurta

 İçeriğinde bolca bulunan biyotin sayesinde saç kırılmalarını önlemeye yardımcı olur.Ayrıca yine en iyi protein kaynağı olduğu için saçları besler ve saç sağlığını korumaya yardımcıdır.

 

Tere

 Demir eksikliği saç dökülmesine zemin hazırladığı için demir içeren besinleri tüketmek saç sağlığı açısından fayda sağlar.Yeşil yapraklı sebzeler arasında yer alan tere demir içeriği yüksek olan  bir besindir.

 

Kuru Fasulye

Protein içeren fasulye,bu sayede saçların büyümesine,güçlenmesine ve beslenmesine katkıda bulunur.Sağlıklı saçlar için hafta da 1 defa tüketilmesi saç sağlığı için faydalı olacaktır.

 

Domates

 C Vitamini cilt sağlığı kadar saç sağlığı bakımından da önemli bir vitamindir.Domates içeriğinde barındırdığı C vitamini sayesinde vücudun sebum üretmesini sağlar ve bu sayede saçları nemlendirir.Ayrıca çevresel etkilere karşı saçların korunmasına katkıda bulunur.

 VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Vişne yoğun ekşiliği sebebiyle doğrudan değil vişne suyu, reçel ve komposta olarak tüketilir. Hastalıkların temel kaynağı olan serbest radikalleri inhibe eden antioksidanlar bulunur bu sebeple yoğun ekşiliği mevcuttur. Anti-inflamatuar, anti-diyabetik özellikleriyle birlikte obezite karşıtı da bir meyvedir.

Hemen hemen dünyanın her yerinde yetişir ve kiraz ile uzaktan akrabadırlar.Türkiye'de çok tüketilemese de vişne Avrupa'da çoğu tatlı da kullanılır.100 gram vişne 209 kaloridir. İçeriğinde lif, kalsiyum,magnezyum, fosfor, demir, potasyum, sodyum ve askorbik asit bulunur.

Kanseri Önler; Ellajik asit ve kuersetin antioksidanları vişnede bulunur ve bu antioksidanlar kanser hücresi oluşumunu engeller ve durdurur . Ayrıca vişnede melatonin dediğimiz hormonun kaynağıdır bu hormon da meme kanserini önler

Eklem İltihabını Azaltır; Antosiyaninler, vişneyi Osteoartrit enfeksiyonlarının yarattığı ağrıları hafifletir ve .eklemlerdeki iltihabı azaltmaya yardımcı olur.

Tip 2 Diyabeti Önler; Antosiyonin vücutta insülin hormonunu artırır, bu da tokluk hormonu demektir.Bu sayede kişi kendin normalden daha tok hisseder. Yine bu sayede kişi olduğundan daha az yemek alır ve kan şekeri regüle olmuş olur.

Kalbi Korur ; Antioksidan ve anti-inflamatuar özelliği sayesinde kalp hastalıkların önlenmesinde etkilidir.

Uykuyu Düzenler ; İçerisinde melatonin hormonu ve triptofan dediğimiz elzem amino asit yoğun miktarda bulunur. Bu da uyku koşullarını düzeltir ve uyku kalitesi artırır. Hatta jetlag sonrası oluşan uyku bozukluklarına çok iyi gelir.

Siroz ve Gut Hastalığında Şifalı Bir Besindir; Ürik asit seviyelerini düşürür böylelikle gut hastalığının yarattığı ağrıları hafifletir. Gut hastalığı artir alevlenmeler olur ama vişne bu alevlenmeleri azaltır .

Son olarak herşeyin fazlası zarardır.Lütfen yararlı diye abartmayalım. Doğal beslenin ve sağlıklı yaşayın... (Haber Merkezi)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA