SASON

Sasonlu Kadınlar tescil almak istiyor

Sason Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında bir araya gelen kadınlar, kendi tarifleriyle elde ettiği çilek lokumuna tescil almak istiyor.

Sasonlu Kadınlar tescil almak istiyor
02-07-2023 17:43

Batman Valiliği ve Sason Kaymakamlığı desteğiyle 2021 yılında 7 ortakla kurulan Sason Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletme Kooperatifi, coğrafi işaretli Sason çileğiyle lokum, cevizli pestil ve muska gibi yöresel lezzetler hazırlıyor. Kadınlar, kendilerine has tarifleriyle Sason çileği kullanarak ürettikleri lokum için patent başvurusunda bulundu.

“1 TON ÇİLEKTEN ÇEŞİTLİ ÜRÜNLER ELDE ETTİK”

Kooperatif Başkanı Muhsine Bozkurt “Deneme yanılma yöntemiyle bu işe giriştik. Gerçekten sonuç çok güzel oldu. İkram ettiğimiz kişilerden çok güzel geri bildirimler aldık. Fuarlarda ürünlerimizin tanıtımını yaptık. Ürünlerimiz beğenilince aldığımız siparişleri karşılayıp ürünlerimizi daha da geliştirmeye başladık. Geçen yıl yaklaşık 1 ton çilekten çeşitli ürünler elde edip hediye paketleri yaparak satışa sunduk. Kapsamlı bir üretim yapamadığımız için GAP Kalkınma İdaresine üretimin artırılmasına yönelik bir imalat projesi sunduk. Projemiz değerlendirme aşamasında, onaylanırsa ürünlerimizi daha da geliştirmeyi istiyoruz. Kadınlarımıza yönelik daha fazla istihdam, ilçemizin tanıtımı ve çileğimizin ürünlerini raflarda daha fazla göstermeyi hedefliyoruz” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA