HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
27-01-2017 22:32

SALİH BAĞDUR (ESNAF)

Batman’da bahis ve kaçak kumar almış başını gidiyor. İşsiz olan gençlerimiz ise bu bataklığa sürüklenmek zorunda kalıyor. Yetkililerin bunun önüne geçmesi lazım. Gençlerimiz yok olmasın. Onlara iş imkânları sağlayalım. Batman’da hangi kahveye giderseniz gidin hep gençlerle dolu. Peki, bu neden öyle biliyor musunuz? Gençlerimiz aç, gençlerimiz işsiz güçsüz, gençlerimiz çaresizdir. Böyle olunca da gençlerimiz pisliğe kötülüğe bulaşmak zorunda kalıyor. Eğer gençlerimize iş imkânları sağlanırsa bundan eminim ki kentimiz oldukça gelişim gösterecektir. Elimizde gençlik diye potansiyeli yüksek iş gücü yüksek bir dinamik bulunuyor. Bunu değerlendirelim lütfen.

 

HAFİF FİLİZ (ESNAF)

Batman’da elektrik sorununa değinmek istiyorum. Kentimizde sözde hizmet eden DEDAŞ ne yazık ki bizleri mağdur etmek için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Şunu belirtmek istiyorum Gaziantep’ten gelen personeller, kaçak kullanmadığız halde 4–5 bin TL kaçak kullanım cezası kesiyor ve bundan dahi haberimiz olmuyor. Kapıya dayanan haciz mektubuyla anca öğreniyoruz. Sonra gel de bu sorunla ilgilen. Vatandaşların maddi durumu zaten ortadadır. Geçinmek için bin bir türlü emek harcayan insanlar, böyle sorumsuzca davranan personellerin kurbanı oluyor. Yeter artık bu tür mağduriyetler olmasın. İnsanlara bu reva değil.

 

OKTAY ORGAN (ÖĞRENCİ)

Üniversite öğrencisiyim. Valiliğin başlattığı “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasını oldukça doğru buluyorum. Okuyan bir insan sorunlara bakış açısı ve sorunları çözme bakış acıları oldukça gelişmiştir. Okumak oldukça güzel bir eylemdir. Bilginin ana kaynağı okumaktan geçer. Bu doğrultuda her gün 30 dakikamızı kitap okumaya ayırsak yeterlidir. Üniversitede bulunan arkadaşlarımız yüksek öğrenim görmelerine rağmen kitap okumaktan yoksun bir şekilde yaşıyorlar.  Onun için valiliğimizin başlattığı “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasına herkesimden vatandaşın destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Unutmayın cahilliğin düşmanı kitap okumaktır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA