GÜNDEM

“Tarlada atanamayan öğretmen var”

Tarlada çalışan çiftçileri ziyaret ederek taleplerini dinleyen Hüda Par Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, tarlada atanamayan öğretmenlerle karşılaştı.

“Tarlada atanamayan öğretmen var”
25-08-2023 14:03
25-08-2023 13:42
BATMAN

Atanamayan öğretmenler, çiftçilerin yaşadığı zorlukları anlatırken “Geçen senelerde tarımın bize destekleri çok oluyordu. Desteklerin artması ile maliyetler bir nebze olsun azalıyordu. Şimdi ise birçok teşvikin ve desteğin önü kapatıldı. Geçen senelerde örneğin sera naylonu yardımı yapılıyordu. Bu sene yok. Edebiyat Bölümünü okudum. KPSS sınavına girdim ama bir türlü atanamadım. Edebiyat öğretmeni olmak hayalimdi ama tarlada salatalık topluyorum şimdi. İşimden bir şikâyetim yok. Ama öğrencilerim arasında çocuklara bir şeyler öğretmek isterdim. Ağabeyimde Sanat Tarihi bölümünü okudu. Anlayacağınız tarlalar atanamayan öğretmenlerle dolu” dedi.

Durmaz, marul ekimi yapan çiftçilerden ürünlerin satışları ve fiyatları hakkında bilgi aldı. Tarlada ilk defa bir siyasetçinin kendilerini dinlemeye geldiğini belirten çiftçiler, memnuniyetlerini dile getirdi. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA