GÜNDEM

BANKER BİLO FİLMİ BATMAN’DA GERÇEK OLDU

“70 mülteci, Almanya diye Batman’a getirildi”

BANKER BİLO FİLMİ BATMAN’DA GERÇEK OLDU
13-10-2015 16:41

 “70 mülteci, Almanya diye Batman’a getirildi”

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen 70 Afganlı mülteci, Almanya’ya götürülecekleri yalanıyla Van’dan bindikleri otobüsle Batman’a getirildi. Mültecilerin yaşadığı olay, akıllara Şener Şen ve İlyas Salman’ın başrollerini paylaştığı Banker Bilo filmini getirdi.

UMUDA YOLCULUK, BATMAN’DA SONA ERDİ

70 Afganlı mültecinin Van’da başlayan umuda yolculuğu, Batman’ın Bekirhan Beldesi’nde sona erdi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan bir grup mülteci, çalışmak için Almanya’ya gitmek istedi. Bu durumu fırsat bilen insan tacirleri, 20’si çocuk ve 25’i kadından oluşan 70 mülteciyi Van’dan alarak Almanya’ya götürmek üzere yola çıktı. Mültecileri dolandırmak isteyen insan tacirleri, bir yolcu firmasına ait otobüse bindirdikleri mültecileri, Batman’a getirdikten sonra “Burası Almanya” diyerek kayıplara karışacaktı.

BEKİRHAN’DA OPERASYON

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Kozluk’a bağlı Bekirhan Beldesi girişinde şüpheli otobüsü durdurdu. Yapılan kimlik kontrolünde 70 mültecinin ülkeye kaçak yollardan girdiği ve insan tacirleri tarafından para alınarak dolandırıldıkları tespit edildi. Yapılan kimlik ve pasaport işlemlerinin ardından bir otobüs firmasına ait 2 şoför ve 1 muavin, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.

“GÖÇ İDARESİ DEVREYE GİRDİ”

Jandarma tarafından yapılan operasyonun ardından gözaltına alınan 70 mülteci, Vali Azmi Çelik’in talimatlarıyla Göç İdaresi Müdürlüğü koordinesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 19 Mayıs Tesislerine götürüldü. Geceyi burada geçiren 70 mültecinin sağlık bakımları ve yemek ihtiyaçları, buradaki yetkililer tarafından karşılandı.

“HEDEFLERİ AVRUPA ÜLKELERİNE GİTMEK”

Konuyla ilgili konuşan Afganlı Ali, hedeflerinin Avrupa ülkelerine irtica etmek olduğunu belirterek “Van’da birilerinin vasıtasıyla bu adamlarla tanıştık. Bizleri para karşılığında Almanya’ya rahatlıkla götüreceklerini söylediler. Biz de evimizi, barkımız sattık. Almanya’ya varmak için 1 saatlik yolumuzun kaldığı söylendi. Biz de çok sevindik. Meğerse bizi Almanya diye Batman’a getirmişler” dedi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Alınan bilgiye göre Batman’da tutulan 70 Afganlı vatandaşın korunma talepleri varsa, Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından değerlendirip uygun olup olmadığına bakılacak, geri dönmek isteyenler ise Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından tüm yasal işlemleri yapıldıktan sonra devletin imkânlarıyla ülkelerine geri gönderilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA