GÜNDEM

Vali’nin 12. durağı, Pınarbaşı…

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın, Yerinde İletişim Yerinde Çözüm mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmalarının 12’ncisi, Pınarbaşı Mahallesi’nde gerçekleşti.

Vali’nin 12. durağı, Pınarbaşı…
01-10-2023 15:48
01-10-2023 15:53
BATMAN

Pınarbaşı Taziye Evi’nde gerçekleşen Mahalle Buluşmasına, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Pınarbaşı Mahallesi Sakinleri ve Mahalle Muhtarı Lokman Polat katıldı. Altyapı, üstyapı, kültür ve sanat, park, sağlık, güvenlik, eğitim, ulaşım, sosyal yardım konularının ele alındığı programda, tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

BİNA ALTINDAKİ ATÖLYELER TAŞINACAK

Kent merkezinde üretim yapan sektörlere yönelik planlama ve altyapı yapılmadığı takdirde işyeri sahiplerinin çeşitli sorunlarla karşılaşabileceğini ifade eden Vali Canalp “Batman Çayı Islah çalışmalarında açığa çıkan bazı alanları sanayi sitelerine dönüştüreceğiz. Kentin içerisinde üretim yapmak zorunda kalan marangoz, kaynakçı gibi imalathanelerin tamamını kentin dışına taşıyacağız. Böylelikle, kent içerisindeki hava kirliliğini de, gürültü kirliliğini de, çevresel risklerin tamamını ortadan kaldırma imkanına kavuşacağız” dedi.

“1 MİLYAR 600 MİLYON TL YARDIM YAPTIK”

Batman Valiliğinin kent genelinde yapmış olduğu sosyal yardımlarla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Canalp “Batman'da 8 ayda toplam 1 milyar 600 milyon TL sosyal yardım gerçekleştirdik. Yapılan yardımları, hane halkının gelirlerini baz alarak yapıyoruz” dedi.

BATMAN'I ÇEVRELEYEN YEŞİL KUŞAK PROJESİ

Vali Canalp, çocukların oyun alanı isteğine kayıtsız kalmayarak yetkililere taleplerin yerine getirilmesi konusunda talimat verdi. Batman’ı çepeçevre saracak olan Yeşil Kuşak Projesi ile ilgili bilgi veren Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile Orman İşletme Müdürlüğümüz çalışma yaptı. İlk etapta kent içine kara servi fidanları dikeceğiz. İkinci etapta Batman-Kozluk, Diyarbakır, Hasankeyf Karayolunda ağaçlandırma çalışması yapacağız. Çevre dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarından ağaç türleri ile ilgili öneri alacağız. Bunun için büyük bir tanker alacağız, özel ekip kuracağız. Muhtelif noktalara mobese kamera takılması, yolların asfaltlanması, kaldırımların kilitli parke taşı ile döşenmesi de yapılacak” dedi. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA