WhatsApp, Güncel Olmayan İşletim Sistemlerine Desteği Kesiyor

Tüm telefonlarda işletim sistemlerinin güncellemeleri yapılmadıkça, bildiğimiz üzere bazı uygulamalar yavaş yavaş eski sürümlerden desteğini çekiyor.

WhatsApp, Güncel Olmayan İşletim Sistemlerine Desteği Kesiyor
22-06-2018 13:17

WhatsApp, yeni yaptığı bir açıklamada; uygulamanın sorunsuz çalışabilmesi için eski iÅŸletim sistemlerine artık destek vermeyeceÄŸini söyledi. Yeni alınan karara göre kullanıcıların yeni yılda da WhatsApp kullanmaya devam edebilmeleri için Android 4.0 ve üzeri, iOS 7 ve üzeri ya da Windows Phone 8.1 ve üzeri iÅŸletim sistemi ile çalışan cihazları kullanıyor olmaları gerekiyor.

Aslında bu durum, güncel olmayan sürümlerde çok sık yaÅŸanan bir olay. Pek çok güncel olmayan iÅŸletim sisteminde, tüm uygulamalar yavaÅŸ yavaÅŸ güncellemelerini çekerek desteÄŸi kesiyorlar. Alınan karar sinir bozucu olsa da eÄŸer kullandığınız cihazın iÅŸletim sistemi yukarıda saydıklarımızdan biriyse, yeni senenin başından itibaren uygulamayı kullanamayacaksınız demektir.

Yine de iOS'un artık 12'yi piyasaya sürmeye hazırlandığını düÅŸünürsek, hala iOS 7 kullanan çok da kullanıcı kalmamıştır ve aslında uygulama geliÅŸtiricileri de çoÄŸu zaman bunu deÄŸerlendirerek bu kararı veriyorlar diyebiliriz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA