GÜNDEM

Yeni ADEM açıldı; “Kadınların iş hayatında destekliyoruz”

Batman'da kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve meslek öğrenmeleri amacıyla Vali Ekrem Canalp'ın katılımıyla Aile Destek Merkezi'nin (ADEM) açılışı yapıldı.

Yeni ADEM açıldı; “Kadınların iş hayatında destekliyoruz”
08-03-2024 15:16
08-03-2024 15:17
BATMAN

Batman'da kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve meslek öğrenmeleri amacıyla Batman Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğinde Petrolkent Mahallesi'nde Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı. Açılan merkezde kadınlara aşçılık, güzel sanatlar, pastacılık, el işi gibi farklı alanlarda eğitim verilerek, iş hayatına katılmaları desteklenecek.

58 KURSİYER KENDİ İŞİNİ KURDU

Kursa gelen kadınların kendi işlerini kurduklarını ifade eden Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “ADEM’lerde eğitim gören 65 kursiyerimiz güzel sanatlar fakültesine girmeye hak kazandı.  Çünkü burada o sanatlarla ilgili kendi becerilerini, kabiliyetlerini geliştirdiler ve güzel sanatlar fakültesine girmeye hak kazandılar. 58 kursiyerimiz kendi işini kurdu. Burada aşçılık ve pastacılıkla ilgili aldıkları becerilerle kendi işlerinin patronu olmayı başardılar. 32 kursiyerimiz usta öğretici oldu ve kendileri gibi diğer kadınlarımıza da aynı becerileri, öğreten kişiler haline geldi. Petrolkent Mahallesinde açtığımız yeni ADEM de binlerce kadına benzeri kabiliyetleri kazandıracaktır. Batman’da kadınların ekonomik hayatın içerisine girmelerini destekliyoruz” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA