GÜNDEM

Yılan hikayesi gibi tünel…

Batman’ın Hasankeyf ile Gercüş İlçeleri arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla 2019 yapımına yılında başlanan çift yönlü 1230 metre uzunluğundaki tünelin akıbeti merak konusu.

Yılan hikayesi gibi tünel…
14-06-2022 23:12
14-06-2022 23:32
BATMAN

BÖLGE MÜDÜRÜ KISA SÜREDE AÇACAĞIZ DEDİ AMA…

Batman’da Nisan Ayında yapılan 2022 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Karayolları 9. Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat Yolunda Hasankeyf Viyadükünden sonraki güzergâhta yapımına başlanan tünelin imalat ve aydınlatma işini bitirdiklerini ve tüneli en kısa sürede ulaşıma açacakları bilgisini vermişti. O günden bu yana tünelin ne zaman açılacağı merak konusu.

AÇILIŞ İÇİN NE BEKLENİYOR?

Batman-Hasankeyf-Gercüş Tüneli, yılan hikâyesine döndü. Karayolları Bölge Müdürlüğü, Batman’da yapılan koordinasyon toplantılarında yaptığı her konuşmada tünelin yapının tamamlandığı ve açılış için gün saydıkları bilgisini paylaşmıştı.

DÖNEMİN KAYMAKAMI DA 4 AYDA BİTECEK DEMİŞTİ

2019 yılı Haziran Ayında dönemin Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, tünelin 4 ay içinde açılacağını belirtmişti. Çift yönlü 1230 metre uzunluğundaki tünel, Hasankeyf-Gercüş-Midyat arasındaki mesafeyi kısaltacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
OSMAN 2 yıl önce
Öncelikle bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim. İnanın yıllardır tünelin açılışını beklerken tünelin etrafında Mevlana gibi dönmek zoruma gidiyor. Birileri işini yapmalı!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA