Aslan burcunda yeni ay

Saadet Demir
Saadet Demir
Aslan burcunda yeni ay
18-08-2022

Kişi kendine inandığı için başkalarını ikna etmeye çalışmaz.

Kişi kendinden memnun olduğu için başkalarının onayına ihtiyaç duymaz.

Kişi kendini kabul ettiği için tüm dünya onu kabul eder. Lao Tzu

28 Temmuz 2022’de saat 20.55’te 5° Aslan’da bir Yeniay gerçekleşiyor. Bu yeni ay 2022 yılının önemli aylarından biri Toprağa yeni tohumlar atmak için iyi bir zamana işaret eden Yeniay, Koç’taki Jüpiter ile üçgen açı yapıyor, 1 ağustosta, Bu uyumlu açı, yüksek enerjiye, özgüvene ve iyimserliğe işaret ediyor. Ayrıca 'içsel' yön duygumuz ve hüküm verme kabiliyetimiz oldukça 'güçlü' olabilir, dolayısıyla olayları/deneyimlerimizi doğru değerlendirmek ve kendi lehimize olacak şekilde kararlar almak veya adımlar atmak kolaylaşabilir. Bu Yeniay, kendimize ve genel anlamda hedeflerimize ulaşabileceğimize dair inancımızı da arttırabilir. Yapabileceklerimize 'önce' kendimiz inanacağımız için, başkalarını ikna etmek, etkilemek veya etrafımızdakilerin desteğini almak da mümkün olabilir.

2 ağustosta mars Uranüs kavuşumu olacak ! Güneş bu süreçte 10 Ağustos 2022’de Boğa’daki Uranüs ile kare; 14 Ağustos’ta ise Kova’daki Satürn’e karşıtlık yapacak. Boğa’da ise Mars, Uranüs ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumda veSabit t-kare doğası gereği, hedeflere gitmekteki inat ve kararlılık ile ilgili MÜCADELEYİ GEREKTİREN BİR AÇI  T-karenin ucunda Mars, Uranüs ve Kuzey Ay düğümü olunca da, ‘bu kararlılığın doğası’, kendi kurallarında/yöntemlerinde diretmek (kendi bildiği yol dışındaki her ‘alternatif yolu’ inkar etmek),  isyankarlık, öfke ve saldırganlık şeklinde DEĞİŞİME DİRENÇ NOKTASINDA  kendisini gösterebilir. Kuzey Ay düğümü bu kural tanımaz, inatçı ve öfkeli enerjiyi daha da büyütüyor, dolayısıyla bu Yeniay’da değişime veya alternatif/farklı fikirlere veya yöntemlere en fazla kapalı olduğumuz veya direnç gösterdiğimiz yaşam alanımızda bir takım ani değişimler VE KIRILMALAR yaşamak olası.

Bu enerjileri daha akışkan esnek bakış açısı ile yönetebilirsek belki de ileride bize daha faydalı olabilecek hayatımızda dönüşmesi değişmesi BİTMESİ VE BIRAKMAMIZ gereken alanlar için bir akış yakalanabilir. Örneğin; Dışarıda size meydan okuyan bir şey veya birisi aslında 'içinizdeki' artık duymanız gereken bir sese işaret edebilir. Bu ses, görmezden/duymazdan geldiğiniz içsel çocuğun ve onun ihtiyaçlarının sesi olabilir. Bu sorunun anahtarının burada olduğunu söyler;  'katılığın' getirdiği çözümler işe yaramaz. Kırılganlığınıza ve hassasiyetlerinize izin verdiğiniz sürece içinizi ferahlatan sonuçlara ulaşabilirsiniz...

14 Ağustos) Güneş-Satürn karşıtlığı ise, istikrarsızlıklara rağmen, bizi bazı görevleri veya zorunlulukları yerine getirmeye zorlayabilecek bir açı. Özellikle ‘gerçeklikten’ kopmadan, kendimize karşı sorumlulukları veya genel anlamda yaşam sorumluluklarımızı, başkalarından beklentiye girmeden yerine getirmek ve belirli alanlarda ‘sadeleşmeye’ gitmek oldukça önemli olabilir.

 Sabit bir ateş burcunda, Aslan’daki Güneş’in, diğer sabit burçlardaki  (Boğa-Kova) gezegenlerle yaptığı bu açılar, bir şeyleri gerçekten isteyip istemediğimizi veya o konu hakkındaki kararlılığımızı test etmek için önümüze bir takım zorluklar çıkarabilir. Bu zorluklar yaşamımızdaki ÖNCELİKLERİ BELİRLEMEDE BİZLERE YOL HARİTASI OLABİLİR.

Nedenselliğin bu güçsüzleştirici tutumu -olayların “olduğu gibi”, rastgele olduğu veya içsel bir anlamı olmadığı, sonuçta, “Onlar sadece 'olaylar’  olarak bakmak - tüm manevi geleneklere karşı olan tutumdur.

Yaptığınız her hareket; hayatınızdaki her durum veya olaylar; ürettiğiniz her hayal gücü, duygu, söz ve eylem, karşılık gelen bir SİSTEM veya ruhsal güç tarafından desteklenir. (etme bulma dünyası veya ne ekersen onu biçersin ) gibi atasözlerimiz anlatmak istediğimi özetler nitelikte.

Bu nedenle, hayatınızda meydana gelebilecek her şeyi sıradan görmeyip, içsel dünyanızın bir yönünü  yapıcı veya başka bir şekildeharekete geçirici potansiyele sahip olduğuna, eylemlerimizi monotonluktan çıkarıp içsel bir görü ile bakabilme yeteneğini kazandırabilirsek  potansiyellerimizi açığa çıkarabilme noktasında zorlanmayacağımızı düşünüyorum.

Koç ve yükselen Koçların aşk evinde gerçekleşiyor. Aşkta kendinizi göstermek isteyeceğiniz ya da yaptığınız işlere aşkla sarılacağınız bir Yeniay yaşayacaksınız. Çocuğunuzla, aşk hayatınızla ilgili verilmesi gereken önemli kararlar devreye girerken eğer yeni evliyseniz çocukla ilgili konu ve olaylar bu dönemde hızlanabilir. Eğitim, hobiler, sportif faaliyetler size keyif veren konu ve olaylar sanatsal ve kreatif işlerinizde önemli adımlarınızı devreye koyabilirsiniz.

BoğaAilevi konular eviniz ve yuvanıza dair verilmesi gereken önemli kararlar varsa Perşembe gününden önce karar vermemeye özen gösterin. 15 gün boyunca emlak, alım-satım, kiralama ailevi konularda atılacak adımlar, taşınma ile ilgili işler, yer değiştirme ya da kiralama ile ilgili işler gündeminize yerleşebilir. ARAÇ ALIM SATIMI ile ilgili konular Kariyer hayatınızda üzerinizde bir baskı hissediyor olabilirsiniz bu baskının artacağı zamanlara doğru gidiyorsunuz, Sakin kalmaya çalışın akışta olup iyi yönetmeniz gereken zamanlar.

İkizler baskıladığınız duyguların açığa çıkabileceği zamanlar olabilir kontrol edemediğiniz alanlar olabilir hayatınızda içsel yön duygunuzu bulamıyor olabilirsiniz ileriye dönük çalışmalarınız planlarınız için hazırlık aşamasında zorlandığınız alanlar olabilir, Akrabalar, kardeşler, iletişimsel işler, gelecek planları, eğitime dair verilecek önemli kararlar gündeme gelirken bu alanda başlatmak istediğiniz ne varsa bütün bunları Perşembe günü oluşacak Yeniay ile hareketlendirebilirsiniz. Satış, reklam, tanıtım, pazarlama, sosyal medya, lojistik, ulaşım, eğitim ile ilgili konularda verilecek önemli kararlar öne çıkıyor. Akrabalarınızın KARDEŞLERİNİZİN hayatında verilecek kararlar önemli olabilir.

YengeçAslan burcunda bir Yeniay gerçekleşecek ve para evinizde oluşacak. Para ile ilgili konularda verilmesi gereken önemli kararlar varsa Perşembe günü oluşacak Yeniay sonrası 15 gün boyunca destekli olacaksınız. Diğer taraftan Perşembe günü Jüpiter gerilemeye hazırlanacak, kariyer alanlarınızda elde ettiğiniz fırsatları şimdi sindirme ve bu fırsatları tekrardan gözden geçirme zamanı.

AslanHayatınıza dair başlatmak, adım atmak istediğiniz ne varsa bu Yeniay sizin Yeniayınız bu yüzden bu Yeniayı lütfen iyi kullanın 15 gün boyunca. Bir işi mi başlatacaksınız, bir yerden bir yere mi taşınacaksınız, evlenmeye mi karar verecekseniz kafanızda ne plan varsa bu planları hareketlendirmek aklınızın bir köşesinde bulunsun. Kariyer ve meslek alanında olayları kontrol edemediğinizi düşünüyorsanız akışa bırakmayı deneyin hızlı, ani, beklenmedik gelişmeler altındasınız ve bir yandan da hiçbir koşulda toplum önünde kalabalık yerlerde ve iş hayatınızda kendinizi güvende hissetmiyorsunuz. Yine bu alanlarda oluşacak ya da yaşanacak önemli, hızlı, beklenmedik olaylar sizi sinirli agresif ve gergin yapabilir çok çabuk plan değiştirebilirsiniz.

BaşakArkadaş çevrenizden göreceğiniz sürpriz destekler sizi çok mutlu edebilir yine arkadaşlarınızla girişeceğiniz işlerde parasal yönden kendinizi mutlu ve iyimser görebilirsiniz. Ama bu hafta bazı konuları gözünüzde fazlasıyla büyütecek seyahatlerde, tatilde ya da hukuki alanda, yurt dışı bağlantılı işlerde sinirli, agresif ve gergin olacaksınız. Ticari faaliyetle uğraşıyorsanız bu alanda da gerginliklerden mümkün olduğunca uzak durun. Sağlığınıza ekstra özen göstermeyi ihmal etmeyin, sağlığınıza ne kadar yatırım yaparsanız o kadar doğru bir şekilde ilerleyeceksiniz.

Terazi çevre değişimlerinde bulunmak, işten elde edilen gelirlerinizi hızlandırmak ya da bu alandaki plan ve fikirlerinizi hareketlendirmek anlamında bu Yeniay sizi destekleyecek. Yine önemli gelecek planları, hedeflerinizle ilgili verilecek kararlar bu Yeniayın ana konularından olabilir. İkili ilişkiler, evlilik ve özel hayat alanında şanslı etkilere sahip olduğunuz bir dönem.

AkrepKariyerinizde ve mesleğinizde önemli bazı planlarınızlailerlemek, kendinize ön plana çıkarmak, yapacaklarınızı ortaya koymak anlamında cesur ama bazı noktalarda etrafınızdaki insanlarla anlaşamadığınız da bir dönem olabilir, Sıkılganlıklarınız yüksek, kimseyi üzmeden yolunuzda ilerleyin, Olumsuzluklardan mümkün olduğunca uzak durun çünkü ailevi alanda önemli sorumluluklarınız var ve bu sorumluluklar sizi bu sene gerçekten çok fazla zorladı kendinize ve yapacaklarınıza inanın, değişimleri kucaklayın.

YaySeyahatlerde ya da araba kullanırken, uzak bir yere giderken ya da sosyal medyada, KARDEŞLERİNİZ İLE çok fazla takışmayın. İş hayatınızda hızlı, ani, beklenmedik durumlar var ve bu durumlara adapte olmakta zorlanabilirsiniz. Kendinizi birçok açıdan güvende de hissetmiyor olabilirsiniz özellikle sağlıkla ilgili konularda ki bu sadece sizin sağlığınız olmak durumunda değil, yakınlarınızın da olabilir. Yeniay seyahat, eğitim, yurtdışı bağlantılı işler, ticari faaliyetler ve hukuki alanda hızlı gelişmeleri karşınıza Gelebilecek fırsatları veya değişimleri gündeminize getirebilir. Kafanızdaki planlarınızı artık devreye koyabilirsiniz.

Oğlakbu hafta parasal konularda gerginliklere dikkat etmeniz gerekecek. Bir yerden borç bekliyorsanız ya da bir ödemeniz varsa bu ödemeleri alamayabilir, bundan kaynaklı olarak sinirli ve gergin olabilirsiniz. Harcamalarınız da yüksek olabilir. Beklenmedik bir şekilde bir harcama yapmak durumunda kalabilirsiniz, Bankada bir işleminiz varsa, banka ile çalışıyorsanız kredi ile ilgili bir başvuruda bulunacaksınız, vergilerinizi düzenlemek ya da vergilerinizi ele almak konusunda bir adımınız varsa bütün bunları başlatacak bir Yeniay gerçekleşecek.

KovaYeniay sizin ikili ilişkiler ve özel hayat evinizde oluşacak. İkili ilişkinize, özel hayatınıza, sevdiğiniz insana dair çok önemli kararlar Yeniay ve sonrası devreye girebilir. Evlenmek mi istiyorsunuz, karşı tarafa teklifte mi bulunacaksınız, söz ya da nişan gibi bir olayı mı devreye sokacaksınız bu Yeniay ve sonrası bu adımlarınızı hızlandırmak işinize yarayacak. Jüpiter iletişim, satış, reklam, tanıtım, pazarlama ve yakın çevre alanlarınızda ilerlemekteydi. Ekim ayına kadarki dönemde bu alanda karşınıza çıkmış olan fırsatları şimdi yeniden ele alma ve gözden geçirme zamanı başlıyor.

Balık bu Yeniayı iş, hizmet ve sağlık alanlarınızda yaşayacaksınız. Sağlığınıza dair verilmesi gereken kararları bu Yeniay zamanı ve sonrası ALABİLİRSİNİZ. Beslenme alışkanlıkları, bunlarla ya da iş hayatınızda atılması gereken önemli adımlar, proje değişimleri, başka bir işe başvurma gibi durumlara açık olabilirsiniz değerlendiremediğiniz şans ve fırsatları yeniden gözden geçirebileceğiniz fırsatlar çıkabilir.

Herkese yaşam yolunda kolaylıklar dilerim.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?