BAĞIŞIKLIĞINIZI YÜKSELTEREK CORONADAN KORUNUN

14-07-2020

Koronavirüs vakalarına rastlanmasından bu yana vatandaşlar bağışıklığı güçlendirmenin yollarını arıyor. Koronavirüsten korunmanın en önemli yolu bağışıklığınızı güçlendirmektir. Böylelikle virus daha hafif bir şekilde atlatılıyor. 
Vücudun direncini artırıp bağışıklığı güçlendirmeye yarayan birçok besin bulunuyor. 
Özellikle de mor ve siyah meyveler ve sebzeler bağışıklığı güçlendirme konusunda önemli bir rol oynuyor. 
Bağışıklığı güçlendirmek için günlük yaşantıda yapılan egzersiz ve içilen su miktarı da etkili oluyor. 
Peki, bağışıklığı güçlendirmek için ne yapmalı? 
Bağışıklık sistemini güçlendirici bitkisel karışımlar, takviye edici yiyecekler nelerdir? İşte bağışıklığı güçlendiren ve koronavirüse karşı dirençli olmamızı sağlayan mucizevî formüller...

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NEDİR?

Günlük hayatta birçok bakteri, virüs ve yabancı maddelere maruz kalırız. 
Bu durumda vücudumuz bu yabancı maddelere karşı direnç gösterir. 
Bu direncin etkisi vücudumuzu şimdiye kadar nasıl beslediğimiz ve nasıl baktığımızla orantılıdır. 
Eğer sağlıklı beslenip, günlük almamız gereken vitamin miktarlarını alıyor ve sağlığımız konusunda titiz davranıyorsak bağışıklık sistemimiz yani vücudumuzun yabancı maddelere karşı tepkisi o kadar büyük olur. Bağışıklık sistemi kısaca vücudumuzu hastalıklara ve dış etkenlere karşı koruyan bir kalkan görevi görür.

Günlük hayatta vücut direncimizi artırmak için tüketmemiz gereken su miktarı kilogram başı 30-40 ml arasında olmalıdır.
Sebze ve meyveler sahip oldukları antioksidanlar (A, C, E vitaminleri, folik asit gibi vitaminler, selenyum gibi mineraller, oligosakkaritler ve bazı fenolik bileşikler) sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirirler ve hastalıklara karşı vücut direncini artırırlar. 
Özellikle maydanoz, kuşburnu, yeşilbiber, greyfurt, portakal, kivi, çilek, enginar içlerinde yüksek miktarda C vitamini, zeytinyağı, ceviz, badem, fındık ve türevleri E vitamini ve havuç, ıspanak, domates, brokoli, pırasa, bal kabağı gibi sebzeler ise bir A vitamini türevi olan "beta karoten" içerir. 
Bu nedenle bu sebze ve meyveleri mutfağınızdan eksik etmeyin.
Sarımsak sadece yemeklerimizin vazgeçilmez bir lezzeti olarak değil; insan sağlığı için de yüzyıllardır önemli bir deva olarak kullanılır. 
Sarımsak içerdiği "allicin" sayesinde güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. 
Bu sayede bağışıklık sistemini destekler ve birçok hastalığın oluşumunu önler.

Son yıllarda yapılan birçok araştırma probiyotik etki gösteren besinlerin özellikle bağırsak florasını geliştirerek bağışıklık sistemini güçlendirdiğini göstermektedir. 
Ayrıca probiyotik besinlerin iltihabi (enflamatuvar) hastalıkların oluşumunu önlediği ve antioksidan etki gösterdiği de yapılan çalışmalarda ortaya konmuştur. 
Bu nedenle kefir ve yoğurdu sofralarımızdan eksik etmeyelim.
Taze zencefil B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, manganez ve lif açısından oldukça zengindir. 
Özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir.

Özellikle soğuk deniz balıkları yüksek miktarda antioksidan etki gösteren Omega 3 içerir. Yapılan birçok çalışma Omega 3 yağ asitlerinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve özellikle kolon ve prostat kanserlerinin önlenmesinde yararlı olabileceğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle haftada 2 kez mutlaka balık tüketilmelidir.
Son yıllarda yapılan çalışmalar fazla şeker tüketiminin bağırsak florasını bozarak bağışıklık sistemini baskıladığını göstermektedir. 
Bu nedenle beslenmenizde mümkün olduğu kadar şeker ve şekerli besinleri azaltın.
Kuşburnu çayı; Kuşburnu iyi bir C vitamini kaynağı! 
Hatta en iyi C vitamini kaynağı diyebiliriz. Özellikle havaların değişken olduğu şu Ocak ayında günde 1 fincan kuşburnu çayı ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Tıbbı bal , polen , arı ekmeği ve propolis karışımı bağışıklığınızı güçlendiren polifenoller içerirler bunları düzenli aldığınızda virüsler mücadele eden bağışıklık hücrelerinin sayısını artırıp yabancı mikropları yok ederler.
Papatya kekik yıldız anason çayı; 
Yıldız anason papatya kekik çayının bağışıklığa etkisi üzerine yapılan araştırmalar, tıbbı çay içinde bulunan kimyasalların makrofajlar ve B lenfositlerin üretimini ve dolayısıyla beyaz kan hücresi sayısını arttırarak bakteri, virüs ve mantar gibi bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı yönünde sonuçlara sahip.

Özellikle corona virüs sürecinde Benim kendi hastalarıma bağışıklıklarını artırmak için tıbbi bal polen arı ekmeği propolis arı sütü karışımı (apibiyotik) ve tıbbı çay (yıldız anason çay karışımı) öneriyorum. 
Bunun yanında d Vitamini seviyelerini 75 üzerine çıkarıyorum beraberinde mutlaka probiyotik ve balık yağı öneriyorum. 
Aktif corona hastalığı olanlara da mutlaka tıbbı tedavisinin yanında siyah baldan hazırlanmış Apibiyotik (blackbiyotik) ve Akciğer tutulumu varsa karabaş kekik çay karışımını öneriyorum mutlaka karaciğeri korumak için de deve dikeni karışımını öneriyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?