BAYRAM İSTEKLERİMİZ

30-08-2017

Kurban Bayramı da geldi çok şükür…

Ben bu bayram harçlık istemiyorum, onun yerine bazı isteklerimizi Batmanlılar adına ilgililere yetkililere duyuracağım.

***

Birincisi köprülü kavşak bitsin artık. Başka illerde yapılan köprüler, yollar, otobanlar bitti bizimki hala bitmedi. Vali Bey de geçtiğimiz aylarda bu konunun üzerinde durmuş, deyim yerindeyse bastırmıştı. Trafiğe açılmasına rağmen henüz tamamlanmadı, artık bu köprülü kavşak işi rötuşlarla bitsin Batmanlı sürücüler de biz de rahat edelim.

***

İkincisi, artık elektriklerimiz kesilmesin. Bunun için elektrik kurumu üstüne düşeni yapmalıdır. Vatandaşlardan da şunu istiyoruz. Kaçak elektrik kullanmayın, elektrik israfı yapmayın. Artık 1990’larda kalması gereken elektrik kesintilerinden söz etmek istemiyoruz.  Bununla beraber elektrik kabloları artık yerin altından geçsin, biz de yerin üstünden daha rahat geçelim.

***

Üçüncüsü, Petrolspor artık üst lige çıksın. Değerli Petrosporlu yöneticiler ve futbolcular bu iş sizde. Artık elinizden gelenin fazlasını yapmanın vakti geldi. Problem varsa neyden kaynaklandığını bulun, çözün. Biz de Batmanlılar olarak biricik kulübümüzü yalnız bırakmayacağız.

***

Bir diğeri, Batman- Siirt yolu ve Batman Diyarbakır yolu. Bu yolun artık yapılması lazım. Her tarafı mıcır dolu… Çoğu kez kazalara sebebiyet veriyor. Yol yapılırken de sağlam ve kalıcı bir şekilde yapılması gerekir. Geçenlerde vekilimiz Sayın Ataullah Hamidi konuyla ilgili Bakanlıkla irtibata geçmişti, bunun sonuç vermesini temenni ediyoruz.

***

Yine eğitim… Artık Batman eğitimdeki bu geri kalmışlığı atlamalıdır. Bunun için gerekirse Batmanda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik öncülüğünde Eğitim uzmanları getirtilerek tespit çalışmaları yapılmalı, sorunun kaynağı anlaşılmalıdır. Eğitimcilerde mi problem var, öğrencilerde mi, kaynaklarda mı, havada mı, suda mı? Sorun nerden kaynaklanıyorsa tespit edilip çözülmeli ve Batman sağlık alanında olduğu gibi eğitimde de bölgenin parlayan yıldızlarından biri olmalıdır.

***

İzmir’e olduğu gibi Antalya’ya da haftanın birkaç günü uçak seferleri başlatılmalıdır. Yıllardır konuşulan bir şey ama henüz bir milim ilerleme yok. Bunun için gerekenler yapılmalı ve Batman Antalya uçak seferleri başlatılmalıdır.

***

Son olarak artık bir Batman lobisi kurulsun. Tüm Türkiye’de Batman adını taşıyan kim varsa; siyasetçisi, bürokratı, iş adamı, sanatçısı…

Bir araya gelin, bir Batman platformu kurun. Bu vesileyle Batmanımızın problemlerini daha ivedi değerlendirip çözüme kavuşturabiliriz. Bu sizin de memleketinize karşı bir vefa borcunuzdur.

Yukarda arz ettiklerim çözülürse sanırım Batman halkı, Batman’ın taşı toprağı da artık bayramlara iştirak eder.

Bayramınız kutlu olsun.

Nice mutlu Bayramlara…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?