GÖZLERİMİZİN NURU KADINLARIMIZ

GÖZLERİMİZİN NURU KADINLARIMIZ
09-03-2022

Dünyada 8 Mart Kadınlar Günü olarak kutlanıyor.  Bizim için de sevgililerin en sevgilisinin deyimiyle “Kadın, dünyanın en hayırlı varlığıdır.”

Malum KADINLAR insanlığın ilk evresinden beri varlar ve insanlığı var edenler. Onlar için bir gün nasıl olur? Çünkü her gün onların günüdür. Bende bu vesileyle Dünya Kadınlar Gününün kaynağını öğrenmek istedim.

Kalburüstü yaptığım araştırmada gördüm ki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında dünya kabul edilmiş. Bu gün ile İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanılması isteniyor.

Türkiye'de ise ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak sosyalistler tarafından kutlanmaya başlanmış. Tüm dünyada 8 Mart'ın tohumları 1908 yılında, New York'ta 15 bin çalışan kadının daha kısa mesai süresi, daha yüksek maaş ve seçme hakkı talep etmesi nedeniyle yapılan bir eylemde çoğunluğu bayan 129 kişinin girdikleri fabrikada yanmaları anısına düzenlenmiş.

Kadınlar Günü İlk Amerikalı Sosyalistler tarafından kutlanmış, ardından Sovyet sosyalistleri ile devam etmiş. En sonunda Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından tüm üyelerine kabul ettirilmiş.

Amaç; kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının görülür hale getirilmesi…

Her halükarda bu gün Sosyalistler tarafından ortaya atılmış akabinde Kapitalistler tarafından kabul edilmiş.

Günümüzde 8 Mart bazı ülkelerde görmezden geliniyorken bazı ülkelerde resmi tatil, bazılarında ise kadınlığı kutlayan bir gün haline gelmiş.

Bizim ülkemiz gibi bazı ülkelerde ise yürüyüş ve protesto günü… 

Ülkemizde yakın zamana kadar Kadınlar Günü, yürüyüşler, protestolar ve çatışmalarla geçmiş. Ne hikmetse bu gün bilhassa Taksim de yürüyüş yapma günü haline gelmiş.

Eskiden sadece sosyalistlerin sahiplendiği “gün” artık tüm kuruluşlar, devlet yetkilileri ve kurumları tarafından da adeta resmi bir bayram gibi kutlanıyor.

Bu günde hala bazıları “Biz, Kadınlar.” Diyerek erkek kadın ayırımı yaparak halkı birbirine düşürmeye çalışıyor. Bu vesile ile Kadınlar Gününü kullanmak istiyor.

Oysa İnsanlar hem erkek ve hem de kadınlardan oluşuyor. Ve de bu iki cins birbirinin ayrılmaz bir bütünü. Birbirine geçmiş bir bütün. Her ikisi birlikte insanı meydana getiriyor. Erkeksiz kadın olmayacağı gibi kadınsız erkekte olmuyor.

İnsanları kadınlar ve erkekler olarak tanımlamanın haricinde rakip görerek ayırmak, onları birbirine düşürmek, insanlık için yapılacak en kötü eylem.

Kim bu kadınlar? Diye soracak olursak…

Onlar kadın olsa da Annelerimiz. İnsanlığı var edenler. Onlarsız insan olmuyor. 

Bacılarımız; bizlere kol kanat geren, en zor ve dar anımızda yanımızda yer alan, imdadımıza koşanlar, arkamızda duranlar.

Onlar eşlerimiz; kendimizden çok sevip saydığımız, hiçbir eksiklerinin kalmaması için çalışıp çabaladığımız, çocuklarımızın anaları, evimizin bereketleri, gönlümüzün huzurları, gözlerimizin nurları, her anımızda yanı başımızda, bizlerle olanlar. İnsanlık neslinin sürmesini sağlayan hanımlarımız.

Ve onlar ciğerimizin parçaları, yüreğimizin onlar için yananları, en hassasları, gözümüzden sakındırdığımız bir tanelerimiz, güllerimiz, bülbüllerimiz, en değer verdiğimiz varlıklarımız…

Kızlarımız

Kadınlarımız; bizim en değerli varlıklarımız

Kendileri için kendimizi feda edebileceğimiz değerlilerimiz, hayat ve yaşamla birlikte her şeyimizi onlar için feda ettiklerimizdir.

Onlar; bizlerin en değerlisi ve de değerlilerin değerlisinin en değerlisinin bizlere emanetleridir. Var ötesini, zihninizin hayal ettiğinin ötesinde, siz düşünün.

Bu vesile ile tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Bu Günün Kadınlarımızın erkeklerle düşman kutup haline getirilmediği, sorunlarının çözülmesi için çaba sarf edildiği, bulunan çözümlerle kadınlarımızın mutlu ve mesut oldukları bir gün haline gelmesini diliyorum.

Bizim için her günün Kadınlar Günü olduğu his ve anlayışıyla gözümüzün nuru, o büyük yol gösterici (S.A.V)in Kadın, dünyanın en hayırlı varlığıdır.Dediği ve ayrıca “Dünyada bana üç şey sevdirildi. Güzel koku, Kadın ve Gözümün nuru Namaz” diyerek kadınları namazla birlikte zikrederek en çok sevdirilen olarak tanıttığı “Kadınlarımızın” her gününün mutlu ve umutlu geçmesini Âlemlerin rabbi Allah Azze ve celleden dileğiyle sevgiyle kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?