Koç Burcunda Güneş Tutulması

Koç Burcunda Güneş Tutulması
08-04-2024

8 Nisan Koç Burcu güneş tutulması etkileri ve yaşamlarımıza yansıması

25 Mart tarihinde Terazi burcunda gerçekleşen bir Ay Tutulmasının ardından;

• 1 Nisan 2024’te Koç burcundaki Merkür geri gitmeye başladı. 25 Nisan 2024’e kadar geri harekette kalacak.

• 8 Nisan 2024’te Güneş ve Ay’ın Koç burcunda 19 derecede güneşin çok kuvvetli olduğu bir yerde Tam Güneş Tutulması gerçekleşecek.

• 20 Nisan 2024’te Boğa burcundaki Jüpiter, Boğa burcundaki Uranüs ile kavuşacak.

• 23 Nisan 2024’te Güneş Boğa burcunda ve Ay Akrep burcundayken Dolunay gerçekleşecek.

• 25 Nisan 2024’te Koç burcundaki Merkür ileri harekete geçecek.

Görüldüğü üzere gökyüzü oldukça yoğun enerjiler barındırıyor tam anlamıyla koç burcun daki 6 enerjisel nokta’nın hayatlarımız üzerinde bazı olumlu veya olumsuz yaptırımları olacağı aşikar hepimizin en yüksek hayrına hizmet etmesini temenni ederim.

Koç burcu zodyağın ilk burcu, öncü ve olayları başlatıcı nitelik taşır yönetici gezegeni Mars  savaş gezegeni olarak tanımlanır, dolayısıyla harita da mars gezegeninin durduğu nokta ve açı yaptığı gezegenler bu tutulmanın kaderini belirler, haritayı incelediğimizde Mars gezegeninin zodyağın son burcu olan balıkta transitine  devam eden satürn ile bir derece orb’ la önemli bir sabit yıldız olan  ‘Achenar’  ile kavuşum yapıyor olması dikkat çekiyor bu yıldız ‘Achenar’ eski mitler de ZümrüdüAnkanın küllerinden yeniden doğuşunu ifade eder, bu derece Türkiye haritasın daki uranüs ile de kavuşum halinde bu da Türkiyenin Dünya konjoktürün de sancılı zamanlardan geçip küllerinden yeniden doğup etkili olacağı zamanlara işaret ediyor. Satrünün zodyak turunu tamamlarken bu tutulmaya eşlik eden kavuşumu oldukça zorlayıcı savaş enerjilerini çoğaltıcı etkiler altında olduğumuzu gösteriyor, bu göstergeyi önümüzde ki satürn koç sürecine bir ön fragman gibi düşünebilirsiniz, dünya siyasal, ekonomik ve toplumsal alanda büyük dönüşümlere gebe, bu tutulma ABD den tam olarak izlenebilecek dolayısıyla tutulmanın izlenebileceği ülkeler için daha harekete geçirici etkiler hakim olacaktır.

20 Nisan’da Jüpiter ve Uranüs kavuşum yaptığında pek çok şey olabilir. Bu kavuşumun boğa burcunda olması anlam itibari ile para piyasaları, toprak bütünlüğü ve gerçek gıdaya ulaşımdakı zorluk ve krizlerin insan toplulukları üzerinde harekete geçirici isyan duygularının artık durdurulamaz olduğuna tanıklık edebiliriz, yanı sıra Boğa burcunun güvenlik arayışı ihtiyacını ifade etmesinden dolayı kendimizi yukarıda belirttiğim alanlarda güvensiz hissetmemiz de olası görünüyor.

Jüpiter sınırları zorlama ihtiyacınızı temsil eder. Kendi kurallarınızı oluşturmak ve kurallarınızı topluma dayatmanın bir yolunu bulmak istersiniz. jüpiter ve uranüsün kavuşumu , toplumun ihtiyaçlarınının karşılanmadığın da toplumun statükoyu yok etmeye istekli olduğunu ve herkesin eşit düzeyde olması için savaşların göze alınacağı anlamını taşır, Ancak statükonun değişmesinden korkan diğer insanlar da geri adım atarlar.

Olumsuz anlamda ise Jüpiter/Uranüs kavuşumu, sınırların diğer insanları korkutacak kadar zorlandığını gösterebilir. Artık ne yapacaklarını bilemeyebilirler. Bu özellikle Boğa burcundaki her iki gezegen için de geçerli olabilir. Değerler sorgulanabilir. Eski değerler artık geçerli değildir ama henüz kurumsallaşmış yeni değerler de ortada yoktur. Yeni değerler için harekete geçirici eylemler bu tutulma ile başlatıcı olacaktır.

Bireysel anlamda ise hayatlarımıza yansıması ise; Güneş egomuzu ve fiziksel canlılığımızı, Ay ise duygularımızı temsil eder. Bu tutulma Yeniay sırasında meydana geldiğinden Güneş ve Ay aynı burçtadır. Koç burcu enerjileri Yani ego (Güneş) dışarı çıkıp dünyayı ele geçirmek ister. Bu arada duygusal doğanız (Ay) sadece yalnız kalmak ve dünyadaki hiç kimseden sorumlu olmamak ister. Şimdi hem Güneş hem de Ay Koç burcunda ve Koç burcunda altı enerji noktası ile hemhal olmuşken, dünyadaki tartışmalarınıza bakıp o enerjiyle barışmanın yollarını bulmanız gereken bir tutulma bu. Ayrıca öfkenin hiçbir sorunu çözmeyeceğini ilerlemenin önünde engel olduğunu fark edeceğiniz bir dönemdir.

Tutulma aynı zaman da biz astrologların Kayron’la tam kavuşum dediğimiz şeyi oluşturduğundan, hayatımıza bakmak ve kendi kendimizi yenilgiye uğratan davranışımızın gerçekte nerede yolumuza çıktığını belirlemek önemlidir. Veya bunu ifade etmenin başka bir yolu da bu tutulmanın, kendimize zarar veren davranış kalıplarına daha objektif bir bakış açısı ile yaklaşmamız gerektiğinin, şifalanmaya gideceğimiz yolda yardımcı olacağı ve bu konuda ki samimiyetimizin test edileceğini, Belki de tartışmacı bir profil sunuyoruz Veya kendi haklarınızı savunmaktan korktuğumuzda geri çekiliyoruz, işte bu alanlarda hayat bizi bazı insiyatifler almak zorunda bırakacaktır, çözüm odaklı yaklaşımlarımız bize her anlamda yolumuzu bulma noktasında yardımcı olacaktır.

Herkese yaşam yolunda kolaylıklar dilerim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?