Terazi burcunda yeni ay ve yaşamlarımıza yansıması üzerine

Terazi burcunda yeni ay ve yaşamlarımıza yansıması üzerine
28-09-2022

26 eylül 2022 günü 2 derece terazi burcunda gerçekleşen yeni ay 6 gezegenin de dünyadan bakıldığında geri hareketli olduğunu gözlemliyoruz, bu yıl sonuna ve akrep burcu güneş tutulmasına yaklaşırken hayatlarımızda ki bazı hesapların derin bir iç gözlem ile değerlendirilmesi ve bize fayda üretecek unsurları hayatlarımıza davet edebilmemiz için yük olduğunu hissettiğimiz enerjimizi aşağı çeken ve motivasyonumuzu bozan her türlü oluşum ve hareketi farkedipdüzenleyebilmemiz, hayatlarımızı daha anlamlı kılacak şekilde yaşayabilmemiz için fırsatlarıda içerisinde barındırıyor.

Terazi burcu özellikle ikili ilişkilerimizi gündeme taşıyabilir buradaki dengesizlikleri farketmemiz konusunda açılımlar yaşayabiliriz, dünyasal astrolojide de şahidi olduğumuz özellikle hak hukuk konularındaki baskıcı rejimlere karşı yapılan protestolar da Terazi burcu yeni ayı’ nı çok anlamlı kılıyor, aynı dönemde Jüpiter gezegeninin son 70 yıl içerisindeki en yakın konuma gelmesi  sembolü olduğu hak hukuk adalet temalarını daha yakından hissetmemiz anlamına gelebilir.

Yeni ay aynı zamanda aldatma aldatılma dolandırıcılık hırsızlık dijital ve bankacılık ortamlarındaki güvenlik sorunlarına vurgu yapıyor, bu alanlarda işlemler yaparken güvenliğinize dikkat etmemizde faydalı olacak. Aynı zamanda Uranüs satrün gezegenlerinin de etkileşim içerisinde olmaları eski ile yeni arasında ki zıtlaşma ve restleşme enerjilerini açığa çıkarıyor olacak.

‘Uranüs ve satrün arasındaki ilk kare, 17 Şubat 2021’de kesinleşmişti; ikincisi 14 Haziran 2021’de gerçekleşiyor ve üçüncüsü ise 24 Aralık 2021’de gerçekleşecek. Ekim 2022’de de kesin açı yapmasa bile etkisini hissedeceğiz. 1988’de Yay’daki kavuşum açısıyla başlayan bu döngü, 2032’de İkizler’deki kavuşum ile sonlanacak. Satürn-Uranüs döngüleri, bireysel ve kolektif anlamda radikal değişim dönemlerine işaret eder. Fakat bu değişimin nasıl ilerleyeceği, ‘öngörülemez’ (Uranüs) olduğu için, öncelikle korku ve direnç yaratır. Çünkü Satürn ve Uranüs’ün enerjileri birbirlerinden farklıdır. Satürn geçmişte, eski düzen ve kurallar konusunda diretir; devrimin ve reformun gezegeni Uranüs ise, sınırlayan ve artık miadını doldurmuş yapıların yıkılması konusunda kararlıdır.’1

‘Satürn-Uranüs döngüleri, tarihte toplumsal/politik kargaşa ve değişim dönemlerine denk geliyor. Bu dönemlerde gözlenen olayları kısaca şu şekilde özetleyebiliriz:

• Ani finansal/ekonomik çöküşler

• Devrimler, protestolar ve sivil kargaşa

• Terör ve radikalleşme

• Endüstriyel ve hava kazaları

• Teknolojik/bilimsel anlamda çığır açan buluşlar

• Politik ve sosyal anlamda ‘dönüm noktası’ sayılan değişimler

• Hakların ve özgürlüğün kazanılması ya da bunların kaybı

2021/2022’de etkin olacak bu kare, ‘kapanan’ bir kare açı, dolayısıyla 2032’ye kadar sürecek bu önümüzdeki dönem bir tamamlanma ve sonlanma dönemi olacak. Satürn-Uranüs karesi, insanlığa artık hizmet etmeyen ve ileriye gitmesine engel olan birçok konuda reform getirecek.

Uranüs, özgürlüğün ve değişimin bedeli her neyse, bunları bize beklenmedik şekillerde gösterebilir. Bu yüzden ipleri sürekli sıkarak veya sürekli kontrol ederek, güvenlik/düzen/bağlılık illüzyonuna kapıldığımız şeylerin iç (gerçek) yüzlerini açıkça gördüğümüz bir süreçten geçebiliriz… ‘2

herkese yaşam yolunda kolaylıklar dilerim…

faydalanılan kaynak;  Astroloji Dergisi/Gözde Kara*Astroloji Dersleri, Barış İlhan*CosmosandPsyche, Richard Tarnas*https://www.factmonster.com/history/world

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?