MUHTEŞEM DÖNÜŞ

26-02-2018

Kötü geçen dört haftanın ardından Petrolspor evinde Play-Off'a, muhteşem bir geri dönüşle tutundu.

Ama ne dönüş!

Taraftarına, Hayata ve Hayallere geri dönüş. Mutlak galibiyet beklediğimiz karşılaşmanın en henüz 28. dakikasında 2-0 geriye düştük. Sonrasında yarı devre bitmeden Veysel ile gelen gol umutlandırdı ve bol golle maça tutunduk. 2. yarı da taraftarını da arkasına alan Petrolspor ard arda bulduğu gollerle bu sezonun en iyi geri dönüşüne imza atarak karşılaşmadan 3-2 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşma öncesi maç kadroları gördüğümde doğrusunu söylemek gerekirse çok şaşırdım. Çoğunuz da şaşırmıştır eminim. "Bu Teknik heyet ne yapmak istedi acaba" deyip durduk. Zira altı savunma oyuncumuz ilk 11'de kendine yer buldu. Veysel Karadağ, Ensar Çetinkaya, Fahri Küçükyurt ve Emre Taşkın savunma dörtlüsü olarak başladı. Halil Aşut'un yokluğunda onun görevini alan Celal Aras ve Sol açıkta fırsat bulan Atilla Erel kadroda bulunan isimlerdi. Tarık Hoca ne düşündü bilmiyorum ama bana göre büyük risk aldı. Karşılaşmaya hızlı başlasak ta kısa bir süre sonra oyun durağanlaştı. Ruhsuz ve sistemsiz bir görüntü sergileyen temsilcimiz, onca savunmacıya rağmen arkaya arkaya yediği gollerle 2-0 geriye düştü ve sözünü ettiğim riski gün yüzüne çıkardı.

Allah’tan ilk yarının son düdüğü çalmadan Veysel o golü attı. Yoksa 2.yarı işimiz çok zordu . Bu golle hem takımın hem de Tribünlerin havası birden değişti. Bu değişime Tarık Hoca da olumlu bir hamle yaparak katıldı. İlk 11'de oynamasını beklediğimiz Samed Kartal 2.yarı sahadaydı. Onun oyuna girmesi ile rakip kalede pozisyon bulma anlamında müthiş bir ivme kazandık.

Atak üzerine atak geliştiren Petrolspor Rakibini adeta boğdu. İyi paslaşan ve iyi mücadele eden kırmızı beyazlı ekibimiz savaşçı golcüsü Reha Kurt ile maça dengeyi getirdi. Maçın adamı Samed Kartal da attığı galibiyet golüyle bu takımın değişmez oyuncusuyum mesajını verdi ve Teknik heyeti bir yerde kurtardı.

Özellikle 2.yarı oynanan futbol hepimizi tatmin etse de inişli çıkışlı bu oyun bizi düşündürmeden de edemiyor. Samed dışında Veysel, Atilla, Fahri ve Reha mücadeleleriyle göz doldurdu. Orta alanda Halil Aşut’un eksikliği hissedilse de Emre Aydın, oynayan ve saldıran Petrolspor ile birlikte bir maestro gibiydi.

***

Galibiyet gelince insanın olumsuz şeyleri görmezden gelmesi gibi kötü bir huyu vardır ama takımın sistemsel ve taktiksel eksikliğinin olduğunu söylemek gerekir. Haftalardır söylediğimi yeniliyorum. Bu takımın kemik bir kadrosu olacak. İskelet bozulmamalı ama ola ki aksayan yerler olur o zaman gereken müdahale yapılır. Bireysel mücadele ile rakip kalede pozisyonlar buluyoruz. Takım olarak organize atakların sayısını artırmamız gerekir. Taktiksel varyasyonlar olmalı. Örneğin çalışılmış pozisyonlar görmeyi arzuladığımız eksikliklerin başında geliyor. Kalan haftalara daha iyi hazırlanıp bu detayların atlatılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Kritik dönemece girdik artık. Bir maç kaybettiğimizde play-off sınırından çıkıyoruz. Rakipler kolay kolay puan kaybetmiyor. Bu bilinçle maç maç ilerleyip hedefe odaklanmak gerekir. Bunun için de çok ciddi konsantrasyon gerekir. Bu şehrin futbol aşkı ve üst lig hayali takıma sözünü ettiğim konsantrasyon için yeter ve artarda.

***

Bu hafta iyi olan sadece takım değildi. Son düdüğe kadar hiç susmayan tribünler vardı. Sadece taraftarlar değil, şeref tribününde bulunan Protokol ve Basın Tribünündeki gazeteci arkadaşların da heyecanı görülmeye değerdi. Özellikle Vali Ahmet Deniz bir amigo gibi şeref tribününü defalarca ayağa kaldırarak takıma destekte bulunulmasını istedi. Goller geldikçe coşkusunu ve haklı sevincini görünce bu kadar olur dedik. Takdire şayan bu samimi destek takıma ayrı bir güç verdiği şüphesiz. Bu daim olur İnşallah. Şimdi önümüze bakmaya devam edelim. Yeni bir serinin başlangıcını yaptığımızı umut ediyorum. Haftaya son haftaların başarılı takımı olan  Yeni Altındağ Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacağız. Orda alınacak mutlak bir galibiyet sonrası evimizdeki karşılaşma şenlik havasında geçer.

Umarım bunu bize fazla görmezler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?