SON DURAK NİLÜFER

28-04-2015

Lig çok uzun bir maraton deriz ama bitmeye yakın olunca da ne çabuk bitti deyip dururuz.

Evet, Petrolspor’un bulunduğu 3.lig 1. grupta bu hafta oynanan Bursa Nilüferspor maçıyla sona iki adım kaldı.

Bu karşılaşma Petrolspor’un aynı zamanda son deplasman sınavıydı. Zira son hafta Akçaabatspor maçından, takımın ligden çekilmesinden dolayı hükmen galip sayılacak. Yani anlayacağınız haftaya kendi saha ve seyircisi önünde Kızılcabölük maçıyla sezonu kapatacak.

Haftalar öncesinde hesap kitabın yapıldığı bir dönemden, artık lig bitsin kurtulalım dönemindeyiz.

Ne takım sahaya çıkıp bir şeyler yapmak istiyor, ne taraftar takımdan bir şey bekliyor, ne de biz yazarlar bir şey yazmak istiyoruz. Bildiğiniz tadımız kaçtı desek yeridir. Geçen hafta kendi sahasında Çorumspor’a 2-1 yenilerek olmayan umudumuzun son damlasını da bıraktılar. Takımın yıldız oyuncuları gönderildi. Altyapıdan takıma takviyeler yapıldı. Kalan maçlarını gençlere fırsat vererek bitirmek isteyen Petrolspor sanırım gelecek senenin hesaplarını yapmaya başladı ya da başlamış olmalı. Gelelim bu haftanın maçına.

Dediğim gibi yorum yapmak çok ta içimden gelmese de görevim icabı ve Petrolspor’a olan sevdamdan dolayı bir şeyler yazma ihtiyacı duydum. Yazarak rahatlama mantığı belki benim ve benim gibi düşünen taraftarlar için uygun bir yöntem olsa gerek. Oturup haftalardır aynı şeyleri yazıp durmak istemiyorum. Niye mağlup oldu? Nerede problem vardı?

Sistem demi sıkıntı var? demek etik olmaz bu saatten sonra. Sakat ve eksik oyuncular, takımdan giden ve gönderilen futbolcular, teknik direktörün gidişi elbette takıma yansımalıydı. Nilüferspor deplasmanında alınan bu mağlubiyet bu açıdan sorgulanmamalı diye düşünüyorum.

Bizim için prestij ev sahibi için ise play-off yolunda ölüm kalım maçı. Kendi evlerinde bu maçı mutlaka kayıpsız geçmeleri gerekiyordu öyle de oldu. Petrolsporu 4-1 yenerek iddialarını devam ettirdiler.

Evet son deplasman ve bu deplasmanların son durağı oldun Nilüfer. Hedefleri olan bir misafir takım olarak gelip sana süprizler yaşatmak isterdik ama olmadı. Kalan haftaları yetenekli gençlere yer vererek bitirmek bence de en doğrusu olur. Bunu fazlasıyla hakeden Batmanlı kaliteli genç ayaklar var. Kim bilir önümüzdeki sezon belki kadroda sayıları daha da artar.

Kendi şehirleri için ter döker ve yüreklerinin son damlasına kadar oynarlar. Takıma bu şekilde daha faydalı olup bir enerji kazandırırlar. Yönetimin de bunu göreceğini ve önümüzdeki sene için bu konuda ayrı bir parantez açacaklarını düşünüyorum.Bu yorumlarımdan sonra, ‘’Her sene büyük umutlarla başarı bekliyoruz ama olmuyor’’ diyenleri de duyar gibiyim.

Elbette sizlerde haklısınız ama olmayınca da olmuyor. Arzu ettiğimiz başarıların neden geciktiği, bunda kimlerin rolü olduğunu, üst lige çıkmamız için şehir olarak neler yapabiliriz? gibi konuları önümüzdeki haftadan sonra yani Petrolspor’un son maçı bittikten sonra enine boyuna köşemde yer vereceğiz. Yazı dizisi şeklinde siz sevgili okurlarımla paylaşacağım.

Bir Spontane Sözü: Yüreğinizi koyduğunuz bir senenin boşa gittiğini düşünmeyin. O yürekte biriken umut ve heyecan önümüzdeki senelerde bir çağlayan gibi akacak…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?