Başkan Şansi’den yatırımcılara Hasankeyf çağrısı

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Hasankeyf’in turizm potansiyelini küresel ölçeğe taşımak adına kapsamlı çalışma başlattıklarını duyurdu. Yatırımcılara doğrudan çağrıda bulunan Şansi, ilçenin konaklama altyapısını güçlendirmek için otel yatırımlarına öncelik verileceğini belirtti.

HASANKEYF - 4 ay önce

HASANKEYF TURİZMİNDE YENİ DÖNEM
AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Hasankeyf İlçe Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı nedeniyle ilçede temaslarda bulundu. İl Koordinatörü Halil Özdemir ve Hasankeyf İlçe Başkanı Nevzat Dilekçi ile bir araya gelen Şansi, teşkilat mensuplarıyla ilçenin geleceğine dair yol haritasını masaya yatırdı. Toplantının ardından saha çalışmalarına ağırlık veren Şansi, bölge esnafını ziyaret ederek talepleri dinledi. Hasankeyf’in tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin yerel ekonomiyle entegre edilmesi gerektiğini vurgulayan İl Başkanı, turizm odaklı kalkınma modelinin altını çizdi.
HEDEFİMİZ TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ DESTİNASYONLARINDAN BİRİ OLMAK
Hasankeyf’in sadece bölge için değil, Türkiye’nin kültürel mirası açısından kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Şansi "Bu kadim şehir, tarihi dokusu, eşsiz manzarası ve kültürel mirasıyla devasa bir potansiyele sahiptir. Bizler, bu potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Temel hedefimiz, Hasankeyf’i Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmektir" dedi.
YATIRIMCILARA TAM DESTEK SÖZÜ
İlçedeki en büyük eksikliklerden biri olan konaklama kapasitesine dikkat çeken Hüseyin Şansi, yerli ve yabancı yatırımcıları Hasankeyf’e davet etti. Yatırım süreçlerinin hızlandırılması için bürokratik desteğin sağlanacağını belirten Şansi "Yatırımcılarımızı bu eşsiz destinasyona, özellikle otel yatırımları için davet ediyoruz. Turizm odaklı her türlü girişimi önemsiyor ve destekliyoruz. İlgili kurumlarımızla koordinasyon içerisinde, yatırımcılarımızın önünü açacak her türlü sürecin bizzat takipçisi olacağız" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Münir Ceylan’ın mücadele dolu yaşamı

2026-04-01 10:22 - ROPÖRTAJ

Batman ve 12 ilde milyonluk vurgun!

2026-04-02 09:40 - ASAYİŞ

Bir şehrin hikâyesi…

2026-04-01 11:16 - HALKIN SESİ

Şampiyonluk yolunda karakter koyan galibiyet

2026-03-30 12:32 - HALKIN SESİ

Batmanlı Vekil, Bakan mı olacak?

2026-04-02 00:21 - SİYASET

Batman Petrolspor şampiyonluğu şiirle kutlandı

2026-03-30 10:15 - HALKIN SESİ

Batman’ın 30 yıllık fırını

2026-03-29 11:44 - ESNAF HABERLERİ

Çağla fiyatı cep yakıyor; Kilosu 400 lira

2026-03-31 15:37 - EKONOMİ

Batman İŞKUR ile A101 protokol imzaladı

2026-03-31 11:15 - EKONOMİ

Güriz otu tezgâhlarda

2026-03-27 13:57 - ESNAF HABERLERİ

İlgili Haberler

Yeni kaymakam göreve başladı

10:39 - HASANKEYF

Mehina Sarımsağında hedef 30 ton…

16:00 - HASANKEYF

Kaymakam İmrak'a veda…

14:48 - HASANKEYF

Kaymakam İmrak, helallik istedi

00:45 - HASANKEYF

Kaymakam, sarımsak hasadı yaptı

12:43 - HASANKEYF

Günün Manşetleri

Batman'da asırlık gelenek…

16:30 - YAŞAM

Vekil Nasıroğlu, Ezidileri ağırladı

14:12 - GÜNDEM

TJA’lı kadınlar istismara karşı yürüdü

14:07 - GÜNDEM

Batman’da ekmekçiliğin geleceği konuşuldu

13:58 - GÜNDEM

Keloğlan Parkı coştu

13:51 - YAŞAM