“BATMAN, BENİM SEVDAMDIR”

“BATMAN, BENİM SEVDAMDIR”

ROPÖRTAJ - 9 yıl önce

Efendim, milletvekilliği seçimleri için sokaklar kıpırdamaya başladı. Seçim heyecanı, yavaştan yavaştan bulunduğumuz ortamlardaki yerini aldı.

Ben de 2015 seçimlerinde milletvekilliği adaylığı için Batman Sonsöz Gazetesindeki köşe yazarlığımdan istifa etmekle etmemek arasında gelgitler yaşamaktayım.

Lakin adaylık konusunda kafam netleşinceye kadar, Batman’da farklı partilerden aday adayı olan isimleri söyleşi sayfamda sizlerle buluşturacağım.

İlk konuğum AK Parti Milletvekili Aday Adayı Nezir Nasıroğlu, 2002 döneminde Batman’da Milletvekillik yapmış bir isim. Yıllarını Batman’da geçirmiş, bu kenti ilçelerinden köylerine kadar karış karış gezmiş...

Peki, sayın Nasıroğlu, yeniden görev verilirse ve Batman’da Milletvekili olursa bu kente neler kazandıracak, projeleri veya hedefleri nelerdir?

Geçmişte Batman için ne yaptı?

Yapmak isteyip de yapamadığı çalışmalar oldu mu?

Ve en önemlisi neden AK Parti?

Aklınıza gelebilecek bütün soruları sordum kendisine. Verdiği samimi cevaplardan ötürü teşekkür ediyor, adaylık yolunda kedisine başarılar diliyorum...

 

NEZİR NASIROĞLU KİMDİR?

1960 yılında Batman’ın Kayabağ Köyünde doğdum.  Hiç düşünmediğim bir dönemde kendimi siyaset hayatının içinde buldum. 2002 seçimlerinde CHP’den teklif gelmişti. Her ne kadar aynı fikri taşımasam dahi ısrarlara dayanamadım, CHP’den Milletvekili adayı oldum ve kazandım. 6 ay 15 gün CHP’de siyaset yaptım. Fikir olarak uyuşmadığım için ayrılmak zorunda kaldım, AK Parti’ye geçtim. 2002’den bu yana AK Parti’de siyaset yapıyorum.

 

TÜRKAN: UZUN YILLAR SİYASETİN İÇİNDESİNİZ. NEDEN AK PARTİ?

NASIROĞLU: AK Parti, hem fikrimize, hem yaşam tarzımıza uyuyor. Hem Türkiye’nin geleceği için, hem bölge insanının geleceği için, hem de hiçbir partinin cesaret edemediği Kürt meselesinde elini taşın altına koyduğu için AK Parti’yi seçtim. Kendime en yakın hissettiğim parti AK Parti’dir. Tüzüğü ile ilkeleri ile kadrosu ile lideri ile bana en yakın olan partidir.  Daha önceki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız, Tayyip Erdoğan’a karşı çok yoğun bir sevgim var. Aday gösterilsem de gösterilmesem de kedisine karşı hissettiğim bu sevgi ve güven, beni bu partiye yakınlaştırıyor.

 

TÜRKAN: 12 YILLIK AK PARTİ DÖNEMİNDE BATMAN, HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALABİLDİ Mİ?

NASIROĞLU: Hükümetin hizmet politikası gereğince Batman, hak ettiği bütün hizmetleri almıştır. Çevre illere bakın, Batman’da her gün yeni bir okulun temeli atılıyor. Okullaşma çalışmaları, almış başını gidiyor. Artık bırakın ilçeleri, köylerde dahi okullar inşa edilmiş.

Sağlıkta yaşanan gelişmelere bakın. Bölge Hastanesi, bugün Van’dan Siirt’e, Mardin’den Şırnak’a kadar bütün illerden hastaları buraya çekiyor. Batman Üniversitesi de öyle. Karadeniz’de, Ege’den, Akdeniz’den üniversite okumak için Batman’a gelen öğrenciler görüyoruz. Üniversitede her gün yeni bir bölümün açıldığı haberini alıyoruz. Yüksek okullar yapılıyor, kampusteki gelişmeler göz kamaştırıyor. Hükümet, politikası gereğince Batman’a hak ettiği bütün yatırımları yapmaktadır.

 

TÜRKAN: 22. DÖNEM BATMAN MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTINIZ. 25. DÖNEMDE ADAY OLACAK MISINIZ?

NASIROĞLU: Evet, aday olacağım. Şu anda dostlarıma, arkadaşlarımla istişare ediyorum. Çevremdeki herkes, beni tekrar aktif bir şekilde siyasetin içinde, görevde görmek istiyorlar. Bu yüzden adaylığımı açıklayacağım. 22. Dönemde Batman’a kazandırdığım hizmetlerin devamı için bu göreve talip olacağım. Batman halkı da uygun görürse bu göreve talibim.

 

TÜRKAN: NASIROĞLU AİLESİ SİZİ BU YOLDA DESTEKLİYOR MU?

NASIROĞLU: Elbette. Siyaset hayatına atıldığım ilk gün, ailemden nasıl destek gördüysem, bugün de aynı desteği Nasıroğlu ailesinden görmekteyim. O dönemler Nasıroğlu ailesi, büyük bir özveri ile benim için çalıştı. Hem Nasıroğlu ailesi, hem Batman halkı, benim için çalışarak beni Milletvekilliği görevine getirdi. Şimdi de aynı fedakârlığı ve özveriyi göstereceklerine olan inancım sonsuzdur. Adaylığımı açıkladığım gün ile birlikte Nasıroğlu ailesi ve Batman halkı, benim yanımda, omuz omuza çalışarak beni destekleyecektir.

 

TÜRKAN: MİLLETVEKİLLİĞİ DÖNEMİNİZDE BATMAN’A NELER KAZANDIRDINIZ?

NASIROĞLU: Batman’a neler kazandırmadık ki? 2002’de Milletvekili oldum ve AK Parti’ye geçtikten sonra, 4 vekil arkadaşımızla çok uyumlu bir şekilde çalıştık. Batman’a neler yapacağımızı hep gündemde tuttuk. 2002’ye kadar doğru dürüst bir yatırım Batman’da yoktu. * Batman’a çok modern bir havalimanı kazandırdık. Darmadağınık aprondan kurtulduk. O zaman Başbakanımız Batmana gelmişti. Kendisinden bizzat rica ettim. Bizi bu aprondan kurtar dedim. Şimdiki Cumhurbaşkanı olan Başbakanımız, talimat verdi. 1,5 sene içinde bu apron tamamlandı.

* Yollarından içme suyuna kadar, her türlü çalışmaların içinde bulunduk. Kozluk, Beşiri, Sason, Hasankeyf, Gercüş’e yapılan yatırımlar, bizim dönemimizde başlamış hizmetlerdir. Bizden sonraki arkadaşlar için zemin hazırladık. 22. Dönemin hizmetleri, hiçbir zaman Batman’da unutulmayacak hizmetlerdir. O dönem AK Parti, köyler yolsuz ve susuz kalmayacak politikasıyla çalışıyordu. O politikaya uygun çalışmalar yaptık. Biz, o çalışmalar için ön ayak olduk. Valilerimizle, İl Genel Meclis Üyelerimizle istişare halinde olarak hizmetler yaptık. Bütün hizmetler 22. Dönemde hızlandı.

* Hep Batmanda oldum. Devlet ile Batman halkı arasında bir köprü oldum.

* Mesela Kantar Köprüsü, 2002 dönemindeki milletvekillerinin çabasıyla gündeme gelmiştir. İhalesi bizden sonra yapıldı. Ve şu anda bu köprü, Mardin Savur’a bağlanacak. Mardin-Batman arası mesafe 80 km’ye düşecek.

* Bölge Hastanesi, bizim zamanımızda bitirildi. 12 yıl içinde bitirilen bir inşaatı, biz 1 yıl içinde tamamlayıp hizmete sunduk.

* Organize Sanayi, bizden önce başlamıştı ancak bizim dönemimizde hız kazandı.

* Üniversite kurulması kararı, bizim dönemimizde alındı. Biz 4 milletvekili bunun için YÖK Başkanına gitmiştik. Hiç içimden gelmediği halde elini öpmüştüm, Batman’a üniversite kurulsun demiştim. Hükümetin kararıyla Batman’a üniversite kuruldu.

 

TÜRKAN: YAPMAK İSTEDİKLERİNİZ VEYA YAPAMADIKLARINIZ VAR MI?

NASIROĞLU: Tabi ki oldu. Gücümüzün yetmediği şeyler de oldu. Hayalini kurduğumuz çok büyük projeler mutlaka olmuştur ama dönemin şartları gereğince bu projeleri hayata geçirememişizdir. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse, yapmak istediklerimin yüzde 70-80’ini yapmışımdır. Yapamadıklarımız da mutlaka imkânlar kısıtlı olduğu için, koşullar uygun olmadığı için yapamamışımdır. Şimdi ki imkanlar daha gelişmiş, daha uygun. Bugün göreve geldiğim takdirde, geçmişte hayalini kurduğum bütün proje ve çalışmaları Batman’a kazandırmak için canla başla çalışacağım.

 

 

TÜRKAN: BATMAN’A ÖZEL PROJELERİNİZ OLACAK MI? SEÇİLDİĞİNİZ TAKDİRDE İLK YAPACAĞINIZ ÇALIŞMA NE OLACAK?

NASIROĞLU: Hizmet için elimi taşın altına koyacağım. Partim beni tekrar aday gösterirse, var gücümle Batman’a hizmet etmek için çalışacağım. Hükümet, zaten gerekli çalışmaları yapıyor. Vekiller, çalışmalara ön ayak oluyor. Ben de vekil olsam da olmasam da bana görev düştüğünde elimden geleni yapacağım. Ancak öncelikli yapacağım iş, Batman’ın imajı için uğraş vermek olacak. Bu kentin bozulan imajının iyileştirilmesi için her türlü girişimde bulunacağım. Ve ayrıca vekil olarak gösterilsem de gösterilmesem de, batıdaki işadamlarıyla buraya yatırım yapmaları konusunda görüşmeler yapacağım. Bunu üstüme bir vazife olarak görüyorum. Bu kente fabrikalar ve tesisler kurulması için gerekli bütün özveriyi göstereceğim. Diğer bir isteğim de Batman’a Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurulmasıdır. Batman’ın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

 

 

TÜRKAN: BATMAN ŞEHİR MERKEZİNİ, İLÇELERİ VE KÖYLERİ TEK TEK GEZDİNİZ. HEM BATMAN ŞEHİR MERKEZİ, HEM DE İLÇE VE KÖYLER, NE DURUMDA?

NASIROĞLU: Hiçbir zaman Batman’dan kopmadım. Köyleri, ilçeleri hep gezdim. Geçmiş dönemlere nazaran çok büyük değişim-dönüşümler yaşandı. Geçmişe nazaran çok büyük farklar var. Kentin sorunları ve eksikleri vardır. Ama en yakın komşumuz Diyarbakır’a bakıyoruz. Köy yolları halen stabilizedir. Oysa Batman’ın köy yollarına bakın hepsi asfalt, sathi kaplama ve beton asfalttır. Çevre illere göre en iyi konumda olan ildir Batman. Eğitim ve sağlık alanında da büyük ilerlemeler yaşanıyor. Yaşanan bazı sorunlar olsa da bu sorunlar, kanayan bir yara değildir. Hükümetin genel politikasıyla çözülebilecek sorunlardır ve çözülecektir de.

 

TÜRKAN: SİZCE BATMAN’IN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?

NASIROĞLU: Bence en büyük sorun şehir merkezi, çukurları görüyorsunuz yağmur yağıyor sokaklar göl oluyor. Batman modern bir şehir olmasına rağmen hale o moderniteyi yakalayabilmiş değildir. Köy görüntüsündedir. Çamurdan, tozdan geçilmiyor. Yerel hizmetleri yeterince alamıyor. Diğer bir sorun da işsizliktir. Ayrıca Batman’ın tanıtımındaki eksiklik de bu sorunları tetikliyor. Batman, yeterince tanıtılmıyor. Oysaki batıdaki işadamlarına, bürokratlara bu kenti iyi bir şekilde tanıtmamız gerekiyor.

 

TÜRKAN: ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ? SİZCE SÜREÇ AMACINA ULAŞACAK MI?

NASIROĞLU: Çözüm süreci, başladığı günden beri ben hep umutla bakıyorum. Bu çatışmalı süreci durdurdu, analar artık ağlamıyor. İnsanlar umutlu, gece sabahlara kadar istediğin yerlere gidiyorsun. Daha önce saat 4 olduğunda eve kapanırdınız, ilçelere dahi gidemezdiniz. Çözüm sürecinden çok umutluyum. Ama bu süreçte hepimize düşen görevler var. İnşallah başarıyla sonuçlanacaktır. Çözüm süreci sona geldiğinde kimse Türkiye’nin önünü kesemeyecek. Hükümet, bu işi çözecektir, kararlılığı onu gösteriyor.

 

TÜRKAN: SON OLARAK BATMANLILARA NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

NASIROĞLU: Ben her zaman Batmanlıların arasında oldum. Başkaları gibi Ankara’larda yaşayıp senede bir gün, bayramdan bayrama Batman’a gelenlerden olmadım. Hiçbir zaman milletvekili olsam da olmasam da kendimi kimseden üstün görmedim. Benim dobralığımı halk seviyor. Çünkü yapabileceğim şeylere yaparım dedim, yapamayacağım şeyler için asla ve asla kimseye söz vermedim. Bu dobralığım, açık sözlülüğüm, zaman zaman birileri kırsa da, halk bu yönümle beni sevdi. Batman benim sevdamdır...

Haftanın Öne Çıkanları

İNŞAATTAN DALLANAN “BEYAZ GRUP MOBİLYA”

2015-02-13 13:43 - YENİ YERLER

HİLAL MAHALLESİ, YATIRIM BEKLİYOR

2015-02-13 14:33 - HALKIN SESİ

DERYA PARK’TA KONUTLAR YÜKSELİYOR

2015-02-10 17:49 - GÜNDEM

VALİ AZMİ ÇELİK İLE 40 SORU 41 CEVAP

2015-02-16 12:27 - ROPÖRTAJ

DOĞUŞTAN FANATİK BEŞİKTAŞLI

2015-02-09 18:49 - GÜNDEM

“BATMAN, BENİM SEVDAMDIR”

2015-02-16 16:16 - ROPÖRTAJ

NEZİR NASIROĞLU SİYASETÇİ

2015-02-16 16:15 - ROPÖRTAJ

NASRETTİN HOCA FIKRALARINA KONU OLMUŞ BİR MESLEK HELVACILIK

2015-02-12 16:11 - HALKIN SESİ

HİLAL, PARKELENİYOR...

2015-02-13 17:29 - GÜNDEM

MURAT ALP, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

2015-02-15 19:58 - GÜNDEM

İlgili Haberler

1 Mayıs nedir? Tarihçesi nedir? Neden kutlanır? Sizler için derledik

10:43 - ROPÖRTAJ

Ezidilerle ilgili bilinmeyenler bu belgeselde

14:19 - ROPÖRTAJ

Nurettin Kaya’nın hikâyesi de tasarımla başladı

12:36 - ROPÖRTAJ

167 yıllık bir mücadele 8 Mart…

08:00 - ROPÖRTAJ

ÖDÜLLERE DOYMAYAN FOTOĞRAFÇI

12:14 - ROPÖRTAJ

Günün Manşetleri

Kürt Dil Bayramı kutlanıyor

13:11 - GÜNDEM

Annenin ruh hali bebeği etkiler mi?

11:20 - SAĞLIK

İndirim Çadırı Outlet açıldı

10:38 - YAŞAM

Batman’da şok baskın; Adeta cephanelik ele geçirildi

10:11 - ASAYİŞ

Yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

02:00 - GÜNDEM