KENTİN EN BÜYÜK MAHALLESİ: KÜLTÜR MAHALLESİ

KENTİN EN BÜYÜK MAHALLESİ: KÜLTÜR MAHALLESİ

HALKIN SESİ - 9 yıl önce

Batman, sorunlarla boğuşan bir kent. Bilhassa hizmetin eksik ya da yetersiz kaldığı mahallelerde bu sorunlar daha da derinden hissediliyor.

Biz de bu sorunları yerinde tespit etmek ve sorunların çözümü için yetkililere seslenmek amacıyla şimdiye kadar Hilal, Meydan, Bahçelievler, Gültepe, Gap, Yeni Mahalle ile Kuyubaşı TOKİ ve İluh Mahallelerini ziyaret ettik. Mahalle muhtarlarıyla görüşerek halkın beklentilerini yazdık.

***

Her hafta bir mahalle muhtarıyla gerçekleştirdiğim “Mahalle’nin Muhtarları” köşemiz için bu defa Kültür Mahalle’sine gittim.

Mahallenin Muhtarı Enver Argun ile mahallede yaşanan sorunları ve halkın beklentilerini tek tek konuştuk.

İlk muhtarlık dönemi olan Argun, mahallenin bütün sorunlarını gayet iyi analiz etmiş ve mahalle halkıyla iyi kaynaşmış.

Yaklaşık 24 bin nüfusa sahip olan Kültür Mahalle’sinde 13 bin seçmenin bulunduğunu söyleyen Argun, sorunların çözümü için yetkililere seslendi...

EN GÖZE ÇARPAN SORUN TAZİYE EVİ

24 bin nüfuslu mahallenin en göze çarpan sorunu taziye evinin olmaması. Taziye evi yapılması için Belediye’ye başvuru yaptıklarını ancak henüz bir sonuç alamadıklarını söyleyen Muhtar Argun “24 binlik bir nüfusa sahip bir mahalleyiz ama taziye evimiz yok. Taziyelerimiz ya bina altlarına ya da başka mahallede yapılıyor. Kendi taziyelerimizi kendi mahallemizde yapmak istiyoruz. Taziye evi için yerimiz mevcut hatta Belediye’ye de başvurduk. Belediye kabul etti ama henüz Belediye Encümeninden geçmedi. Mahalleli olarak taziye evi için başvurumuzun, bir an önce Belediye Encümeninden geçmesini bekliyoruz. Ayrıca Belediye’ye taziye evi için başvurumuzu kabul ettiği için teşekkür ederiz” diyor.

SOKAKLAR KALDIRIMSIZ

Kültür Mahallesinde yürüme fırsatı bulmuşsanız, bazı sokakların kaldırımsız olduğunu fark etmişsinizdir. Kaldırımsız sokaklar ise yayalar için büyük bir tehlike arz ediyor. Kaldırımsız sokakların, trafik kazalarına davetiye çıkardığını söylüyor Muhtar Argun ve ekliyor “özellikle mahallenin yaşlıları ve çocukları büyük tehlike içinde. Yürümek için alan yok. 2641, 2662, 2639, 2637, 2643, 2635 ve 2620 sokaklarımız kaldırımsızdır. Yetkililerden bir an önce kaldırımları olmayan sokaklara kaldırım yapılmasını istiyoruz”

PARKLAR KARANLIĞA GÖMÜLÜYOR

Kültür Mahalle’sinde bazı parkların ışıklandırılmaları yetersizdir. Parkların, akşam saatlerinde karanlığa büründüğünü belirten Muhtar Argun, karanlık parkların uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanıldığına dikkat çekiyor. Yetkili kurumlara seslenen Argun “mahallemizde bulunan bazı parklar gece karanlığa gömülüyor. Maalesef o parklarımızdan faydalanamıyoruz. Gece karanlığa gömülen parklarımız ise uyuşturucu kullanan gençler tarafından kullanılıyor. Parklar aydınlatılırsa eğer hem halkımız faydalanır hem de uyuşturucu kullanan gençler belki kullanmaktan vazgeçer” diyor.

ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GÖNDERELİM

Mahalle Muhtarı Enver Argun, okullarda güvenlik zafiyeti yaşandığına dikkat çekiyor. Madde bağımlılığının da giderek arttığına dikkat çeken Argun “okul önlerinde polis ya da güvenlik görevlilerinin bulunmasını istiyoruz. Okulların güvenli hale getirilmesini istiyoruz. Bu konuda hem Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine, hem Vali Bey’e, hem Emniyet Müdürlüğü’ne sesleniyoruz. Çocuklarımızı okula gönderirken gönül rahatlığı ile gönderelim, korkuyla değil” ifadelerini kullandı.

DEDAŞ, BU DİREKLERİ NEDEN KALDIRMIYOR?

Sonradan yerleşim alanı olan bazı sokaklarda düzenleme yapılmasını istiyor Muhtar Argun. Kaldırım yetersizliği ve cadde ortalarında bulunan direklerin, görüntüyü bozduğunu söyleyen Muhtar Argun “DEDAŞ yetkililerine birçok kez bildirdik buna rağmen sokak ortasında bulunan direkler kaldırılmadı. Çoğu direklerimiz araçların çarpması nedeniyle eğrilmiş halde. Düşmeleri an meselesi. Büyük bir facia yaşanmadan DEDAŞ yetkililerden bu direkleri yolun ortasından kaldırmasını istiyoruz” dedi.

KÜLTÜR MAHALLESİ’Nİ TANIYALIM...

“Kültür Mahallesi Nasıl Bir Mahalledir” diye düşünenler için Mahalle Muhtarı Enver Argun’dan bilgi alıyorum. Kültür Mahallesi’nin Batman’ın en kalabalık nüfusa sahip mahalle olduğunu belirten Argun “Mahallemiz sakin, orta yaş sınıfının daha çok bulunduğu bir mahalledir. En belirgin özelliği, modern bir mahalle olmasıdır. Batman’ın en önemli parkı olan 8 Mart Kadınlar Parkı da bu mahallededir” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

4 OPERATÖR DOKTORLA KADIN DOĞUM EKİBİ

2015-02-19 21:10 - GÜNDEM

KENTİN EN BÜYÜK MAHALLESİ: KÜLTÜR MAHALLESİ

2015-02-20 14:42 - HALKIN SESİ

VALİ AZMİ ÇELİK İLE 40 SORU 41 CEVAP

2015-02-16 12:27 - ROPÖRTAJ

TÜGVA’DA YÖNETİM YENİLENDİ...

2015-02-18 20:36 - GÜNDEM

HAMDULLAH TÜZÜN- BİRLİK VAKFI BAŞKANI

2015-02-18 15:54 - ROPÖRTAJ

“BATMAN, BENİM SEVDAMDIR”

2015-02-16 16:16 - ROPÖRTAJ

BİBER GAZI SATIŞINDA PATLAMA!

2015-02-17 13:33 - GÜNDEM

EĞİTİM SEN’DEN KINAMA...

2015-02-18 20:34 - EĞİTİM

“VAKIF OLARAK BATMAN’A CANLILIK KAZANDIRDIK”

2015-02-18 15:47 - ROPÖRTAJ

NEZİR NASIROĞLU SİYASETÇİ

2015-02-16 16:15 - ROPÖRTAJ

İlgili Haberler

Engellilerin dünyası

15:53 - HALKIN SESİ

Çay, Batmanlıların yaşam biçimi…

08:30 - HALKIN SESİ

Doğanın bize sunduğu şifa; aromaterapi

10:48 - HALKIN SESİ

Nuh’un şehri Ağrı’dan merhabalar…

01:00 - HALKIN SESİ

Gerçeğin bilgisi deneyle başlar, deneyle biter

00:28 - HALKIN SESİ

Günün Manşetleri

13 yaşındaki kız öğrenciye darp! Cezası belli oldu

13:11 - SAĞLIK

Teknik direktör Toros’un acı günü

10:58 - YAŞAM

Kampüste çadır kuruldu

01:24 - EĞİTİM

Eğitim Bir Sen, öğretmene darp olayını kınadı

01:23 - EĞİTİM

Batman Valisi, meclis toplantısına katıldı

01:00 - GÜNDEM