ORASI ARTIK CUDİ MAHALLESİ...

Her hafta bir mahalleye gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimize Yavuz Selim Mahallesinden devam ediyoruz.

HALKIN SESİ - 9 yıl önce

Orası aslında İpragaz Mahallesi olarak biliniyor.

Ancak 12 Eylül sürecinde buraya Yavuz Selim ismi verilmiş. Ve mahalleli, bundan epey şikâyetçi olduğu için mahalleye şu anda Cudi ismi verildi.

Mahallenin isminin Cudi olarak değiştirildiğini öğrenince hem “hayırlı olsun” diyelim hem de mahallenin sorunlarını konuşalım diye Cudi Mahallesinin yolunu tuttum.

“Mahallenin Muhtarları” köşemiz için Muhtarımız Abdurezak Öner ile birlikte sokakları karış karış gezdik.

28 bin nüfusu ve 10 bin 700 seçmeni bulunduğunu öğrendik.

Eski bir mahalle burası. Eski olması itibariyle sorunları da bir hayli fazla.

Yetkililere seslenen 1. Dönem Muhtarımız Öner, bakın hangi sorunlardan bahsetti ziyaretimiz sırasında...

ELEKTRİK VE AYDINLATMA SORUNU, ÇÖZÜLSÜN

Her mahallede yaşanan elektrik ve aydınlatma sorunu, Cudi’de de başlıca sorunlardan biri. Mahalle Muhtarımız Öner “Defalarca bu konudaki mağduriyetimizi dile getirdik. Ancak kimse bizi duymuyor. Kış mevsiminde günlerce elektrik kesintisi yaşanıyor. Yaz-kış sokaklarımız karanlıkta. Sokak lambalarından umudumuzu kestik, ne zaman onarılacak bilmiyoruz. Karanlık sokaklar, suçlara, hırsızlıklara davetiye çıkarıyor. DEDAŞ Müdürlüğünden duyarlılık bekliyoruz” dedi.

DÖRT OKUL VAR AMA YETMİYOR

Mahallede 4 okul bulunduğunu söyleyen Öner “Nüfusumuz 30 bine dayandı. 4 okul, bu mahalleye yetmiyor. Çocuk nüfusu yoğunluktadır. Mevcut okul binaları da çok eski. Okul binalarının yenilenmesini istiyoruz” dedi. Okullarda güvenlik sorununun da yaşandığını açıklayan Öner “Çocuklarımızı okula göndermek dahi istemiyoruz. Kapı önlerinde uyuşturucu satanlar var. Akşam eve geldiklerinde sokaklar zaten karanlık. Milli Eğitim Müdürlüğünden bu konuda çalışma bekliyoruz” dedi.

YEŞİL ALAN SIKINTISI VAR

Mahalleye park yapılması gerektiğini söyleyen Muhtar Abdurezak Öner, yeşil alan sıkıntısının artık son bulmasını istedi. Özdemir Parkının yetersiz olduğunu savunan Muhtarımız Öner “Yeşil alana hasret kalıyoruz. Parklarımız yok. Olanlar ihtiyacı karşılamıyor. Çocuklarımızla gönül rahatlığı ile oturabileceğimiz yerler, sosyal alanlar istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

İMAR SORUNU, KENTİN KANAYAN YARASI

Batman’da kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu söylüyor muhtarımız. İmar sorunundan kaynaklı olarak çarpık kentleşmenin hızla arttığına vurgu yapan Öner “Halk bu konuda çok bilinçsiz. Hiç uygun olmayan binalara kat sütüne kat yapılıyor. İmar sorunu, kentin kanayan yarasıdır. Batman’da kentsel dönüşüme ihtiyaç var” diyor.

ÜÇ TAZİYE EVİ VE BİR CAMİ YAPACAĞIZ

Taziye evi ve cami inşaatlarının yakında başlayacağını söyleyen Öner “3 taziye evi ile 1 cami yapacağız. Mahalleli olarak bu konuda anlaştık. Elbirliği ile yapacağız ama hayırseverlerden de destek bekliyoruz” dedi.

YAĞMUR TAHLİYE KANALI İSTİYORUZ

Mahallede altyapı sorunlarından dolayı mağdur olduklarını dile getiriyor Muhtarımız Abdurezak Öner. Yağışlar sırasında sokakların göle döndüğünü açıklayan Öner “Yağmur yağdığında evimizden, işyerimizden çıkamıyoruz. Yağmur suyu tahliye kanalı istiyoruz” dedi.

SOSYAL PROJELERİMİZ VAR

Muhtarımız Öner, mahallenin sorunlarına da bir hayli duyarlı. Mahalleye ilişkin önemli sosyal projeler hazırladıklarını dile getiren Öner “Sosyal kültürel çok amaçlı gençlik evi yapmak istiyorum. Gençlerimize boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir alan oluşturmak istiyoruz. ayrıca kadın rehabilitasyon merkezi için de bir projem var. Kadınlar burada kurslara katılacaklar, sosyal hayata katılacaklar” dedi.

3526. SOKAĞIN CADDE OLMASINI İSTİYORUZ

Mahallede bulunan 3526. sokağın, cadde olmasını istiyor Muhtarımız. Mahallenin en işlek yolunun caddeye dönüştürülmesini ve işlerlik kazandırılmasını isteyen Öner “Bayındırlık Mahallesinden başlayan sokak, Musa Anter Halk Evine kadar 5 kilometre mesafedir. Burası caddeye dönüştürülürse işlerlik kazandırılacaktır” dedi.

CUDİ, NASIL BİR MAHALLEDİR?

28 bin nüfusu ve 10 bin 700 seçmeni bulunan Cudi Mahallesinin nasıl bir mahalle olduğunu soruyoruz muhtarımıza. Muhtarımız Öner “Mahallemiz fazla karışık değildir, herkes birbirini tanır. Aile gibiyiz. Yardımlaşma duygusu, paylaşma duygusu vardır” bilgisini veriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

DERYA PARK GÖRÜCÜYE ÇIKTI!...

2015-05-06 22:46 - GÜNDEM

ORASI ARTIK CUDİ MAHALLESİ...

2015-05-08 19:02 - HALKIN SESİ

YAVUZ SELİM ‘CUDİ’ OLDU

2015-05-07 21:28 - SİYASET

ADI GİBİ ŞAHANE OLAN “CAFE ŞAHANE”

2015-05-04 21:48 - YENİ YERLER

GENÇ MUCİTLERİN ŞENLİĞİ

2015-05-05 21:02 - EĞİTİM

GÜNEYKENT’İ TANIYORUZ

2015-05-01 23:18 - HALKIN SESİ

DERYA PARK GÖRÜCÜYE ÇIKTI!...

2015-05-06 23:08 - ROPÖRTAJ

BATMAN ÖLDÜ!

2015-05-05 21:31 - GÜNDEM

CENGİZHAN BAŞARAN GÖREVDE

2015-05-07 21:19 - GÜNDEM

ERDOĞAN “KÜRT SORUNU YOKTUR”

2015-05-03 23:27 - SİYASET

İlgili Haberler

Engelliler, toplumsal yaşama karışmak istiyor

15:33 - HALKIN SESİ

Engellilerin dünyası

15:53 - HALKIN SESİ

Çay, Batmanlıların yaşam biçimi…

08:30 - HALKIN SESİ

Doğanın bize sunduğu şifa; aromaterapi

10:48 - HALKIN SESİ

Nuh’un şehri Ağrı’dan merhabalar…

01:00 - HALKIN SESİ

Günün Manşetleri

Belediyeden yüksek gerilim mesajı

16:21 - GÜNDEM

Öğrenciler tren yolculuğu yaptı

16:12 - YAŞAM

Acılı baba, ilk kez konuştu

15:50 - YAŞAM

Gazzeli anneler için toplandılar

15:42 - GÜNDEM

Öğretmene saldırıya sert tepki!

15:37 - YAŞAM