AKIL TUTULMASI

MEHMET EKMEN

9 yıl önce

Akıl tutulması, ay tutulmasına hiç benzemez. Zira ay tutulması bileceğiniz üzere Astronominin bilim dalı olan bir olgudur. Çok kısa anlıdır.

Gel gör ki akıl tutulmasının etkileri, zararları, yaptığı tahribatları hakkıyla yazmaya kalkışsam ansiklopedilerce yer kaplar. Peki, geçmişte akıl tutulması yaşayanlar oldu mu?

Örneğin Alman ordusunda çavuş rütbesinden komutanlığa ve Alman ordusunun en tepesine adım adım tırmanan dünyayı kan gölüne çeviren, milyonlarca insanı öldüren Adolf Hitler sağlıklı mıydı? Yoksa akıl tutulması mı yaşadı? Hiç düşündünüz mü?

Bu tür akıl tutulması yaşayan ve tarihe mal olmuş birçok isim sayılamaz mı? Elbette ki sayılır. Uzaklara gitmeyelim ülkemize dönelim.

Biraz beyin fırtınası yapalım. Fiilen an itibariyle Stalin, Saddam, Mussolini, Firavun, Nemrutlar kategorisine giren ve insanlığın başına belalar getiren ya da getirebilecek statüde olan ruh hastası, akıl tutulması yaşayan biri veya birileri eğer bizim ülkemizde de varsa yandık ki ne yandık hiç araştırıp analiz ettiniz mi?

Suriye’deki Essad Beşar’ın akıl tutulması artı davranış bozukluğu artı psikopatoloji bir ruh hali yaşadığını, daha berrak bir ifadeyle bir ruh hastası olduğunu düşünmüyor değilim.

Neden mi? Görünen o ki varlığını, iktidarını yüz binlerce insanın; buna çocuklar, hastalar, kadın ve yaşlılar da dahil olmak üzere kanları pahasına, hayatları pahasına sürdürmek istiyor.

Lider olmak, başkan olmak, hangi statü olursa olsun bir numara olmak demek mutlak sağlıklıdır anlamına gelir mi? gelmeli mi?

Irak’ta Saddam, Mısır’da El Sisi Almanya’da Adolf Hitler Libya’da Kaddafi Arnavutlukta Enver Hoca ABD’de birçok başkan vs. saymakla bitmez liste çoğaldıkça çoğalır işte hepsinin ortak paydası diktatör, astıkları astık kestikleri kestik.

Öncelikle kendi milletlerinin dolaylı olarak da dünyanın başına bela olmuş hasta ruhlu liderler.

Belki de biz bu kişiliksiz kişilere normal görünümlü anormaller dersek bu kategoriye koyarsak abartmış mı oluruz? Takdir sizindir değerli okur.

Her şey gönlünüzce olsun. Siz saygın Batmanlılar ve Sonsöz okurlarımız Allah aklımızı başımızdan almasın dilek ve dualarımla…

YAZARIN DİĞER YAZILARI