SESİMİ DUYAN VAR MI?

İsmail Doğan

1 yıl önce

Şubat'ın 6'sıKarlı ve soğuk geceyi 04.17'de vurdu zelzeleHer Yer karanlık ve kıyamet, mahşerden bir an besbelliMevsim kış, yer karlı ve ısırıyor soğuk, yalınayak ve eliOn memleket feryat figanZifiri karanlıkta bekliyor, bir yardım eli.

 

Ben Maraş'ımGözümde hiç dinmeyecek kanlı yaşımEnkaz altında kaldı, 1'inden tut ta ihtiyar yaşımKan revan içinde şimdi dertli başım.

 

Ben Kilis'imNe beden kaldı ne de cisimBir merdiven altında, üstümde beton ve çok çaresizimNe ana kaldı ne yar kaldı, şimdi olabildiğince kimsesizimBinlerce mezar içinde numaralı ve isimsizim.

 

Ben Hatay'ımYarım kalmış bir hayatımHenüz kınası kurumamış gelinim, damadımNe muradıma erdim, ne gençliğime doymadımNe yani mezar taşına yazılmayacak mı adım?Eyvah ki eyvah kara bahtım.

 

Ben Diyarı Bekirim, AmedimSıcak yuvamın bana mezar olacağını bilmedimGeceden, yarına misafirime hamur eyledimEy zalim felek hele söyle bana "Ben sana ne eyledim."

 

Ben Peygamberler şehri Urfa'yımŞimdi kapanmak bilmez bir yarayımSen kalk bebeğim, baban ölsün, kurbanın olayımÜşüyor evladım toprağın bağrında, bu acıya nasıl dayanayım?

 

Ben Adana'yım, Malatya'yım, Antep'imMuradı gözünde kalmış, gelin Zeynep'imTaş üstünde taş kalmadı kardaş, söyle ben nereye gideyim?

 

Ben Elazığ'ım, Adıyaman'ımKan revan içinde dört bir yanımÇiçeği bağrında solmuş, mevsimlerden baharımRuhunu Rahmân'a teslim etmiş kızın, elini sımsıkı tutan babayımÇocuğunun çıkmasını, elinde bisküvi ile bekleyen babayımTarumar olmuş evinin enkazını, tırnakları ile kazıp yavrusuna ulaşmaya çalışan anayım

 

Ben Mardin'im, Osmaniye'yim"Annem, kardeşlerim nerde?" diyen bebeme ne diyeyim?Kan kusan, paramparça olmuş ciğerimBaşımı alıp nereye, nerelere giderim

Evim başıma yıkıldıSesimi duyan var mı?

Evladım "anne baba" diye haykırıyorSesimi duyan var mı?

Yaşlı annem, babam nefes alamıyorSesimi duyan var mı?

Etraf karanlık, hava soğukKursağımda geçmedi ne bir lokma ekmek ne de bir damla suAvazım çıktığı kadar bağırıyorumSesimi duyan var mı?

Namussuz müteahhidi malzemeden çaldıDemirinden betonundan çaldıİnşaat kumu yerine deniz kumu koyduBu vicdansızlık canımı, cananımı aldı

Göz yumdu rüşvetle buna, ağababalarıLal ve ebkem kesildiler, bunca ölümün sorumlularıBütün bunlar yetmezmiş gibiGöçük altına kadar geliyor kahkahalarıUnutma, unutturma bu yaşananlarıVe yüreğimin en derininden haykırıyorumSesimi duyan var mı?

Ben iki aylık süt bebesiyimAnne babamın gözbebeğiyim"Anne baba ben buradayım.""Karnım aç, dedim ya süt bebesiyim"Çığlıklarım arşa ulaştıSesimi duyan var mı?

6 yaşında 6 Şubat'ta bir kız çocuğuyumAz önce abiler kurtardı beniSevinsem mi üzülsem mi bilemedim"Annemi de kurtarın" diyorumSesimi duyan var mi?

Biliyorum bu ne ilk ne de son olacakDaha kaç bin kişinin canı yanacakElbet bir gün hesap sorulacakSesimi duyan var mı?

YAZARIN DİĞER YAZILARI