ROPÖRTAJ

“BATMAN BENİM BAŞLANGICIM”

Sanatçı Bayhan, Sonsöz’e konuştu;

“BATMAN BENİM BAŞLANGICIM”
18-11-2019 18:36
Google News

Oooo
Yine çok fiyakalı bir söyleşi ile karşınızdayım.
Mutluyum bu yüzden.
Sizin o çok sevdiğiniz, 
Sesine,
Tarzına
Hatta bakışlarına hayran olduğunuz Bayhan’la karşınızdayım.
24 Kasım Pazar Günü Batman Park AVM’de,
Halk konseri verecek Sanatçı Bayhan.
Konser öncesi Batman’a geldi.
E haliyle gazetemizi de ziyaret etti
Kaçırır mıyım?
Hemen kalem, defter,
Sorular,
Bomba gibi bir söyleşi çıktı ortaya.
Mütevazı,
Samimi,
İçten biri.
Sanatçının böyle olanını çok seviyorum.
Bölgeye olan bağlılığını anlatıyor,
Annesinin Mardinli olduğunu,
Askerliğini Şırnak’ta yaptığını falan.
Kürtçeye de ilgisi var,
Sevenlerini mutlu etmek için Kürtçe şarkı söylemeye çabalıyor.
Takdir ettim doğrusu.
Neyse, sözü fazla uzatmayacağım, tamam.
Hadi Bayhan’ı dinleyelim…

“SOFRADA SİRKE, EKMEK KÂFİ” DİYEN BİRİDİR BAYHAN

-Bayhan’ı artık tanımayan yok. Ama bir de sizden dinleyelim, nasıl biridir Bayhan, nelerden hoşlanır, ne yer içer, neye sinirlenir, neyle mutlu olur?

“Ben de herkes gibi bir insanım. Kendisini kimseden üstün ya da kimseden aşağıda görmeyen, hayatı melodilerle dolu, şarkı söylemeyi ve tabiatı seven biridir Bayhan. Doğayı severim. Keşif yapmayı gezmeyi severim. Sosyalitede samimiyet ve objektifliği arayan, yiyecek ve içeceklerde hijyen takıntısı olan, sofrada sirke ekmek kafi diyen biridir Bayhan. Sahtekârlık ve yalana sinirlenir, şeffaflık ve bilgeliğe katkıda bulunacak yeniliklerle mutlu olurum”

 

BATMAN BENİM BAŞLANGICIM

-Ne için Batman’dasınız? Turnenin ilk durağını da Batman olarak belirlemişsiniz, ne güzel. Bu kararı vermenizde ne etkili oldu?

“İlk defa Türkiye turnesi yolculuğuna başlamak adına Batman’dayım. Batman bana göre Doğunun yüreğidir. Birçok diğer doğu illeri gibi dürüst, samimi ve misafirperver bir il. Ancak beni en çok etkileyen tarafı, Batman halkının ileri derecede okumaya ve gelişmeye yönelik meylidir. İşte bu nedenden dolayı Batman benim başlangıcım dedim tüm kalbim ile”
 

BATMAN’I EPEY GELİŞMİŞ BULDUM

-Peki sırada hangi iller var?

 “Batman’dan sonra rahmetli annemin memleketi olan Mardin var. Mardin benim ana vatanım. 24 Kasım Konser Günü benim Batman’a dördüncü gelişim olacak. Batman ı ilk görüp gezdiğimden beri itiraf etmeliyim ki umduğumdan çok ilerde ve gelişmiş olarak buldum. Umut ediyorum ki yılda en az bir kez konsere geleceğim”
 

ALBÜMÜMDE KÜRTÇE ŞARKI OLACAK

-Albüm hazırlığınız var mı? Sevenlerinize sürprizleriniz olacak mı?

 “Öncelikle Batman Kültür Müdürlüğüne teşekkür etmeliyim. İlk günden beri bana gösterdikleri özveriden dolayı. Ancak salonun küçük olması ve yoğun talepten dolayı, oluşacak bir izdiham, konserin amacını aşacaktı. Bunun önüne geçmek adına, satılan tüm biletleri iade alıp konserimi ücretsize çevirdik. Oluşacak yoğun katılım, benim mutluluğum olacaktır. Aralık ayında sevenlerime bir albüm sözüm var. Ben müziği seviyorum. Hayatımın her anında melodiler var. Hiçbir dil yoktur ki şarkı söylememe engel olsun. Annemin kökeni olan Kürtçe şarkı söylemek, benim için gururdan öte bir aşktır. Konserimde de Kürtçe bir şarkı söyleyeceğim”

BENİ, MAHALLELERİNİN BİR ÇOCUĞU GİBİ SEVİYORLAR

-Ücretli ve biletli konseri, yoğun talepten ötürü ücretsiz halk konserine dönüştürdünüz. Batman’da bu kadar sevildiğinizi biliyor muydunuz, ne hissettiniz?

 “Katıldığım ses yarışması vesilesi ile çok sevildiğimi biliyorum. Beni sevenler evlerinin bir parçası, mahallesinin bir çocuğu gibi seviyorlar. Beni Allah için seviyorlar. Hayalim buna layık olmak için, Bayhan Halkının ayağına kadar götürüp bütün Türkiye’de konserler vermek, sevenlerim ile şarkılarımı hep beraber söylemek… ”

SEVGİM TARİFSİZ

-Konser öncesi sevenlerinize ne mesaj vermek istersiniz?

 “Hepimiz biriz, canız, size olan sevgim ve hasretim tarifsiz. Yürüdüğüm her Batman sokağını gözetliyor ve dualar ediyorum. Siz de benden dualarınızı esirgemeyin, sevgi ve saygılarım ile

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete