ROPÖRTAJ

“Batman halkı bize şans vermeli”

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Batman İl Başkanı Davut Şahin Sonsöz Web Tv'de Siyaset Gündemi programı konuğumuzdu.

“Batman halkı bize şans vermeli”
13-06-2022 16:07
13-06-2022 16:09
BATMAN
Google News

Ercan Atay ile birlikte,

Sonsöz WEB TV’de Siyaset Gündemi’ndeyiz.

Konuğumuz;

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Batman İl Başkanı

Davut Şahin.

Batman’ın mütevazı siyasetçilerinden biri.

Hüda Par’ı konuşuyoruz.

“Biz insanlık için siyaset yapıyoruz” diyor.

Hüda Par’ın 10 yıllık siyasi serüvenini anlatıyor.

Sorun tespiti ve çözüm odaklı çalıştıklarını belirtiyor önemle.

“Batman Halkı bu kez bize şans versin” derken pek bir iddialı.

 Canlı yayınımızın detaylarını sizler için yazdık.

Yayının tekrarını izlemek isteyenler için ise link bırakıyorum:

-19 Aralık 2012 yılında kurulan Hüda Par’ın bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

“10 yılık bir siyasi partiyiz. 2014 yılında yerel seçimlere girdik birçok ilimizde belediye başkan adayı çıkardık. Bu seçim süreci bizim için deneyim oldu. Merhum Salih Gök’ün oğlu Aydın Gök ile çalmadık kapı bırakmadık. Ülke genelinde 90 bin oy aldık. Haziran 2015 genel seçimlerde bazı illerde bağımsız adaylar çıkardık. 1 Kasım 2015’de de seçime giremedik. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Türkiye genelinde aday çıkardık. Sadece Batman ve Diyarbakır’da bağımsız adaylar çıkardık ve adayları destekledik. Partimizi hep anlatmaya çalıştık. 200 bine yakın oy aldık. Bu yeni bir parti için iyi bir sıçrayıştır. Biz ilkelerimize güveniyoruz bağımsız adayların dışında Türkiye’ deki 79 ilden oy aldık. Hatta yurt dışında 2 bine yakın oy aldık. Bugün 54 ilde teşkilatlarımızı kurduk. İyi bir sistem kurduk. Genel merkezimiz her hafta Pazartesi Günü haftalık gündem değerlendirmesi yapıyor. Türkiye’nin bütün meselelerine değiniyoruz ve çözüm önerimizi sunuyoruz. Parti içinde kardeşlik havasında bir siyaset yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de sahnede olan birçok partiyle şu ana kadar diyalog gerçekleştirdik. Hem biz ziyaret etmişizdir hem onlar ziyaret etmişlerdir”

“İNSANLIK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

-Kürdistan Sosyalist Partisi gibi sizinle çok farklı kulvarda olan partilerle de görüşüyorsunuz ama?

“Biz insanlık için uğraşıyoruz. Falan parti, falan yapı, falan şahıs diye düşünmüyoruz.  Ancak birileri bizim değerlerimizle bir savaş içindeyse, değerlerimize yönelik bir tahribat çabası içindeyse aramıza mesafe koyarız koyuyoruz. Onun dışında kim olursa olsun biz insanlara hizmet etmek istiyoruz. Türkiye siyasetine bu anlamda ciddi bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Genel Merkezimiz, Sayın Cumhurbaşkanıyla görüştü. Bu görüşmenin temelinde ülke meselelerini derliyoruz, topluyoruz, konuşuyoruz, irdeliyoruz”

- 10 yılık süre zarfında partinizin üye sayısı arttı mı?

“Partilerin üye sayılarının belirleyici olduğunu düşünmüyorum. Bazı partileri biliyoruz, yardım dernekleri üzerinden üye sayısını arttırıyorlar, kimsenin haberi olmadan üye yapıyorlar. Biz parti olarak üye konusunda öyle ciddi bir çaba göstermiyoruz. Buna rağmen Türkiye’de 11 Bin, Batman’da 555 kadar oyumuz var. Bunu bir ayda 2–3 katına çıkarabiliriz ancak üye sayısı bizim için bir kriter değil”

- Şirketlerin yaptığı anketlerde Hüda Par’ı göremiyoruz. Neden?

“Bu anket şirketleri ve basın bizi neden göstermiyor bunu bizde anlayamıyoruz fakat şunu diyebilirim insanlığımıza haksızlık ediyorlar. Çünkü biz siyaset sahnesine çıktıktan sonra siyasette kendimize göre Türkiye siyasetine bir erdem getirdik, bir üslup getirdik, kazandırdık. Dediğim gibi her hafta gündem değerlendirmemiz var, ülkenin yöneticileriyle görüşüyoruz ülke meselelerine dönük çözüm önerileri sunuyoruz. Şimdi bu kadar iş yapıyoruz siyaset sahnesinde halen ulusal basın ve anket şirketlerinin bizi görmek istememesi Türkiye Halkına haksızlıktır”

- Önümüzdeki Hüda Par’ı cumhur veya millet ittifakında mı göreceğiz, yoksa başka bir ittifak mı olacak sizce?

“Genel Merkezimiz bu konularda bizi bilgilendiriyor. Bizim yetkililerimizin ittifaklara bakış açısı şu, ittifaklar sadece seçim için oluşmalıdır. Yani sürekli bir birliktelik ve ittifak kurmanın anlamı yok. Çünkü seçimden sonra her partinin kendi ilkeleri doğrultusunda ülke insanlarına hizmet etmesi gerekiyor. İktidar partisi dahil herhangi bir partiyle ittifak görüşmesi olmadı. İlkemize uygun olmayan partilerle ittifak yapmayız. İttifak yapacaksak kendi ilkelerimize uygun ya da yakın partilerle yaparız”

SEÇİMLERDE SIÇRAMA YAPACAĞIZ

-Peki gelecek seçimlerde oy oranınızla ilgili bir öngörünüz var mı?

“Evet seçime gireceğiz adaylarımızı göstereceğiz, seçimlere sıkı hazırlanıyoruz. Bütün teşkilatımızla sahadayız, halkımızın içindeyiz. Mahallelerde temsilcilerimiz var. Hatta sandık müşahitlerimizi atadık. Allah’ın izniyle seçimlere gireceğiz ve iyi bir sıçrama yapacağız”

İKTİDAR DURDURAMIYOR, MUHALEFET İSE ÇÖZÜM BULAMIYOR

-Batman’da yerel sorunları tespit etme ve çözüm için hem ziyaretler hem halk buluşmaları düzenliyorsunuz. Gözlemleriniz ne yönde?

“Sürekli halkımızın içindeyiz, esnafı geziyoruz. Batman’ın yerel sorunlarıyla çok karşılaşırdık ancak şu anda kime dokunsan zamlardan ve pahalılıktan yakınıyor. Bir ön görmezlik ve belirsizlik var. İktidar bunu durduramıyor, muhalefet buna çözüm önerisi getirmiyor”

HALKIMIZ BİZE ŞANS VERSİN, NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖRSÜN

-Hüda Par’ı diğer partilerden ayıran yanı nedir, Hüda Par halka ne vaat ediyor?

Hüda Par, İslami bir partidir. Biz İslam’ı hayatın merkezine alan bir partiyiz. Kendimizi bir milletle sınırlarsak kendimize haksızlık etmiş oluruz. Çünkü bizim insanlığa dair çok büyük hedeflerimiz var. Bize göre siyaset rakiplerin birbirini küçük düşürmeye çalışması, yalancılıkla itham etmeye çalışması değildir, olmamalıdır. Kavga edenler, ülkeye ne fayda getirmiş? Bize göre bir muhalefet büyük olsun, küçük olsun, bir fert olsun, eğer güzel önerilerde bulunabiliyorsa Sayın Cumhurbaşkanı ona kulak kabartmalıdır. Bize göre erdemli yöneticilik budur. Biz seviyeli ve erdemli siyaset yapıyoruz. Çözümleri ülke yetkililerine götürüp sunuyoruz. Hüda Par kadroları gerçekten emin güvenilir kadrolardır. Biz ciddi ideallere sahibiz. Halkımız Hüda Par kadrolarını yönetime getirirse ve iktidara taşırsa, kangrenleşmiş birçok sorunu çözecektir. Gençlik sorunları, kadın sorunları, aile sorunları, ekonomi, tarım, hayvancılık alanında birçok meseleyi Hüda Par kadroları çözmeye ehildir. Halkımız bize bu şansı versin, o zaman bizim neler yaptığımızı görecektir”

-Gençlik şölenleri düzenliyorsunuz. Uyuşturucu sorununa ciddi anlamda eğilmiş durumdasınız. Tedavi ettirdikleriniz oluyor mu?

“Bir milletin gençliği eğer selamette değilse, doğru çizgide değilse, doğru bir gidişata sahip değilse, kendi değerleriyle kültürüyle barışık değilse, o milletin geleceği karanlıktır. Çünkü şu an ülkenin başındaki insanlar, dünün gençleriydi. Bugünün gençleri de yarının yöneticileri ve idarecileridir. Dolayısıyla gençleri bu hedefe yönelik hazırlamamız lazım. Biz bir yılı aşkın süredir uyuşturucuyla mücadele komisyonlarımız ve sosyal işlerden sorumlu kardeşlerimizle uyuşturucuya karşı mücadele yürütüyoruz. Normalde en çok anneler ağlar ama öyle bir duruma geldik ki babalar bize gelip ağlıyor, yalvarıyor. Niye bize geliyorlar? Emniyete gitmiş, müftülüğe gitmiş çözüm bulamamış. Hüda Par olarak bizim hassasiyetimizi de biliyor, gelip bize yalvarıyor. Bizim yaptığımız şey, bağımlı gençleri tedaviye ikna etmek. Yeşilay’la da görüşüyoruz. Masraflarını da kendi cebimizden ödüyoruz. Türkiye istihbaratı güçlüdür. Bu işi yapanlar ömür boyu müebbet almalı. Bize göre emniyetimiz, gereken ehemmiyeti göstermiyor. STK’lar, müftülük, imamlar, yerel yöneticiler bir araya gelelim, çözüm önerilerimizi sunalım. Allah için bu gençlerimizi kurtarma çabasına girelim. Batman’da bir AMATEM kurduralım. Aileler farlı illerde AMATEM’lere gide kadar perişan oluyor”

-Kayapınar Belediyesini Hüda Par’lı bir belediye başkanı yönetiyor. Nasıl buluyorsunuz çalışmalarını?

“Kayapınar 2 bin 300 nüfuslu bir belde belediyesi. Küçük yerlerde belediyelerin fazla gelirleri yoktur. Ama buna rağmen Kayapınar ‘da birçok hizmet yapıldı. Belde’de hem altyapı çalışmaları hem sosyal yardımlarla ilgili memnuniyet söz konusu”

-Partinizin mülteciler hakkındaki fikri ve görüşü nedir?

“Siyaset insan için yapılır. Mülteci dediğimiz insanlar, bizim kardeşimiz. Irkı, dili, rengi ne olursa olsun. Kavramsal olarak mülteci nedir? Kendi ülkesinden senin ülkene irtica etmiş. Yani turist olarak gelmiyor. Çünkü geldiği yer onun için güvenli değil. Kalkıp bütün varlığını bırakıp geliyor. Bundan daha ağır bir şey mi var? Bizim bir insan olarak bu insanlara sahiplik göstermemiz lazım. Bu insanlara ekmeğimizi bölüşebilmemiz lazım. Kalkıp bunları başımıza bir bela rızkımıza ortak olarak göremeyiz. Rızkın sahibi Allah’tır”

-Batmanlılara nasıl seslenmek istersiniz?

“32 yıldır Batman il oldu. Ve şu anda kendini temsil etmek için parlamentoya 5 milletvekili gönderiyor. Ve biz onları görmüyoruz,  tanımıyoruz. Batman’ın 12 mahallesi hale 50 yıl önceki gibi. Bazı sokaklara bir itfaiye aracı giremiyor. Batman’a yakışan bu mu? acilen hiçbir engele takılmadan kentsel dönüşüm başlatmalı. Yeşil alanları arttırmalı. Uyuşturucuyu def etmeli. Biz Hüda Par olarak sorunların çözümü için hazırız. Batman Halkı bizi denesin, şans versin”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Sıddık
Sıddık 2 yıl önce
Hüda Par'a da önyargısız şans vermek lazım.Dememeden bilemeyiz.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete