SİYASET

“Emekli söz değil, icraat istiyor”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Belediye Başkan Adayı Erdi Işık ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen’i ziyaret etti.

“Emekli söz değil, icraat istiyor”
21-03-2024 15:00
21-03-2024 14:43
BATMAN
Google News

İl Başkanı Yılmaz "Açlık sınırı belli. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Ekonominin mutlaka düzelmesi lazım. Alım gücü düşmüş, insanlar geçinemiyor. 10 sene öncesine kadar hepimiz ev araba sahibiydik, şuan 10 bin lira olan ev kirasını bile ödeyemiyor. Vatandaş, çocuk harçlığı, faturalar, ev kirası ve mutfak giderlerine nasıl yetsin? Emekli sağlığından olmuş, sağlıklı beslenemiyor. Sağlık sorunları yaşıyor, özel hastaneye gidecek ücret yok. Devlet hastanesinde de randevusuz bakılmıyor" dedi.

“MUAYENEDE KESİLEN ÜCRETLER ALINMAMALI”

Belediye Başkan Adayı Erdi Işık ise intibak yasasında düzenlemeler yapılması gerektiğine işaret ederek "Bu haksızlıkların giderilmesi lazım. Muayenede kesilen ücretler alınmamalı. Doktora gitmeye korkar oldu emeklimiz. Emeklinin kimseye muhtaç olmaması lazım. Bunun içinde geçinebileceği bir ücret verilmeli. Devletin aslı görevi, garip gurabaya sahip çıkmaktır" dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete