ROPÖRTAJ

FATİH MAHALLESİ MUHTAR ADAYI ESMA DEMİR;

“SORUNLARI ÇÖZEN BİR MUHTAR OLACAĞIM”

FATİH MAHALLESİ MUHTAR ADAYI ESMA DEMİR;
15-03-2019 15:21
Google News

 

 

Esma Demir, 
Radyo Yüksel’in başarılı sunucularından biri.
Kenti motosikletiyle adım adım gezen bir kadın. 
Gerçekçi, 
Kararlı bir duruşu var.
O da artık kendi mahallesinde söz sahibi olmak istiyor.
Sorunların çözümünde elini taşın altına koymak için muhtar adayı olduğunu söylüyor…

-Esma Hanım, kendinizi kısaca tanıtır mısınız? 
1979 Batman doğumluyum. Küçük yaşta anne-babamı kaybettim. Evliliğimin ilk senesinde eşimi amansız hastalıktan kaybettim. Hayatım boyunca hep ayakta dimdik yürümem gerekti. 1 kız çocuğu annesiyim. Birçok sivil toplum kuruluşunda yer aldım. Şehir dışarı programlarına katıldım. Batman Radyo Yüksel’de, aynı zamanda internet ve dijital ortamda sunuculuk yapıyorum. Radyo Yüksel de sunduğum program, Kral TV Akademi Radyo Ödülleri'ne layık görüldü. Bir Kalp Bin Umut Platformunda aktif görev alıyorum. Hayvanlara ve doğaya farkındalık etkinliklerine katıldım, gönüllü görevler üstlendim”
-Muhtar adayı olmaya nasıl karar verdiniz? 
“Çevredeki sorunlara ve mahallenin eksikliklerine kayıtsız kalan biri değilim. Bu durum, mahallemde yaşadığım sorunların çözümü için beni tetikledi. Kapısına gittiğinizde sizinle muhatap olacak bir muhtarınızın olması gerekiyor. Sorununuzla ilgilenen, sizi ertelemeyen bir muhtar… Kadınların bu alanda da önü açılsın istedim ve muhtar adayı oldum”
- En büyük destekçiniz kim oldu? 
“Klasik bir cevap olacak ama ailem,  özellikle ablam. Çevremde sevilip sayılan biri olmam ve üstlendiğim görevleri hakkıyla yerine getirmem, onların desteğini almamı sağladı. Yakın tanıdıklardan başlayan ve sosyal medya radyo takipçilerime kadar uzanan hayran kitlemin desteğini de gözardı edemem. Bir Kalp Bin Umut Platformu ve Diyetisyen Hülya Özel de bu yolda beni cesaretlendirip teşvik etti”
-Peki mahallenizin eksiklikleri neler?


“En büyük eksiklik, muhtarlık ofisinin olmaması. Mahalle sakinlerinin birebir muhtarla görüşememesi. Ayrıca otobüs durakları, banklar ve dinlenme park alanları da çok yetersiz”
-Çözüme dönük projeleriniz var mı?
“Muhtarlık Ofisi açacağım ve 7/24 açık olacak. Halkla iletişim sıkıntısını gidereceğim. Mahalle sakinleri ile ilgili kurumlar arasında köprü olacağı, ihtiyaçlarını gidermek için mücadele edeceğim. Kadınlara, gençlere, emeklilere ve ailelere yönelik sosyal etkinlik alanları oluşturacağım. Haftanın 1 günü, Diyetisyen Hülya Özel’in nezaretinde sağlık yürüyüşleri düzenleyeceğim. Yetim, dul ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışacağım. Bir kadının titizliği ile bir annenin sevgi ve ilgisi ile hizmet edeceğim. Sorunlara karşı hassasım ve çözümlerde kararlıyım. Mahalle sakinlerinin daha güvenli huzurlu ve sağlıklı olması için projelerim var. Kendime inancım ve güvenim her zaman tam”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete