ROPÖRTAJ

“GÜLTEPE’NİN SESİ OLACAĞIM”

Batman Gültepe Mahallesi Muhtar Adayı Ebru Tayğav,

“GÜLTEPE’NİN SESİ OLACAĞIM”
08-03-2019 20:43
Google News

 

Kadın Muhtar Adayları il söyleşilerime

Bir yenisini daha ekledim.

Ebru Tayğav,

Batman’ın Gültepe Mahallesi’nden muhtar adayı…

Mahallesinin sorunlarını tespit etmiş,

Projeler hazırlamış.

Gültepe’yi örnek mahalle yapmak istediğini söylüyor.

Tanıştık, görüştük.

Azimli bir kadın.

Çoluk çocuk sahibi olduktan sonra kaydolduğu liseyi bitirmeye gayret ediyor.

Benden bol puan aldı Ebru Hanım.

Bakalım, siz nasıl bulacaksınız?

ÇOLUK ÇOCUK SAHİBİ OLDUKTAN SONRA LİSEYE KAYDOLDU

1984 Batman doğumlu Ebru Hanım. Ortaokulu okumuş. Okula ara vermiş. Sonra “böyle olmaz” demiş. Liseyi bitirmek için Açık Öğretim’e kayıt yapmış. 3 çocuk annesi Ebru Hanımın okulu devam ediyor. Aktif ve elini masaya vuran bir yapısı var.

DÜNYAYI İZLEMEM, ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYARIM

-Bugüne kadar neler yaptınız Ebru Hanım?

“Bugüne kadar her şeyle uğraştım diyebilirim. Sosyal projelerde yer aldım, yardım kuruluşlarında yer aldım, söyleşilerde yer aldım. Okul yönetim kurulundayım aynı zamanda.  Mahallemde, birçok defa imza kampanyaları yürüttüm. Komşularımın sorunları ile yakından ilgilendim, çareler aradım. Ramazan Aylarında yoksul ailelere yardım toplamak için çıkarım sahaya. Evimde oturup dünyayı izlemem. Elimi taşın altına koyup, yapmam gereken her şeyi fazlası ile yaparım. Bu yapım, mahallemin sorunlarını daha etkin çözebilmem için muhtar olmam gerektiğini dayattı. Çevremin, konu komşunun da desteği ile muhtar adayı oldum”

-En büyük destekçiniz kim?

“Hayatıma anlam katan, her kararımda beni destekleyen hayat arkadaşım, eşim… Eşin desteği olunca, destekleyen çok oluyor. Bu yüzden eş desteği çok önemli. Kız kardeşlerim, anne ve babam da en büyük destekçilerim”

-Projeleriniz var mı Gültepe Mahallesi için?

“Mahallemizin en büyük eksiği semt pazarının olmayışı. Pilot mahalle olduğu için sadece bir Pazar kuruluyor. Bu da haftanın 7 gününe yetmiyor. Kent merkezinden uzağız. Diğer semt pazarlarını kullanma şansımız pek olmuyor. Sokak aralarında, çocuk parkı ihtiyacımız var. Yürüyüş yolları istiyoruz. Hayvan barınakları da… Su Parkının yanındaki boş alanı gençler için okuma solunu ve kadınlar için spor alanı yapmak, en büyük hayalim. Beni seçsinler, mahalleme neler kazandırabileceğimi görsünler. Gültepe’nin sesi olacağım”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete