GERCÜŞ

Gercüş’ün yeni kaymakamı Sonsöz’e konuştu

“Kalıcı hizmetler bırakmak istiyoruz”

Gercüş’ün yeni kaymakamı Sonsöz’e konuştu
10-10-2023 14:35
BATMAN
Google News

Son kararname ile göreve başlayan Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, gazetemize açıklamalarda bulundu.

ZİRAAT MESLEK YÜKSEK OKULU İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ VAR

Ayağının tozuyla başladığı geldiği Gercüş’te yoğun ziyaret ve temaslarda bulunan Kaymakam Öztaş, gözlemlediği sorunların çözümü için çalışma içerisine girdiklerini belirtti. Gercüş’te Ziraat Meslek Yüksek Okulu Açılması ile ilgili girişimlere başlayan Kaymakam Öztaş “Eğitimli ve bilinçli tarım ve hayvancılık yapılması halinde ilçe halkı göçlerin azalacağını öğrenecek, genç nesil toprağın verimine göre ekim yapacak, hangi bitkinin nerede ekilmesi halinde daha yüksek verim alınacağı da bilinecektir. Gercüş’e ve bağlı köylerde üzüm, buğday, mercimek, arpa ve nohut ekimlerinde gelirler artacaktır. Bu okullarımız açıldığında her şey düzelecektir. Bilinçli tarım ve bilinçli hayvancılık yapıldığında hem çiftçilerin hem de Gercüş’ün ekonomik düzeyi artacaktır. Geçen hafta Ankara’daydım, bu konuyu belediye başkanı, bakanlık ve dekanlık düzeyinde görüştük. İnşallah bunu sonuçlandıracağız. 16 Ekim’de üzüm hasadı için üzüm sıkma makinelerini 30 köye hibe edeceğiz” dedi.

“DOKTOR EKSİĞİ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTIK”

Gercüş Devlet Hastanesinde doktor eksikliğine ilişkin konuşan Kaymakam Öztaş “İlçemizde yaşanan doktor sıkıntısını bakanlıkla il sağlık müdürlüğü ile görüştük. İnşallah en kısa zamanda bu sorunu çözmeye çalışacağız. Gercüş’te sosyal faaliyetlerin artırılması ve yeşil alanların artırılması ile ilgili çalışmalarımız başladı. Bu konu hakkında belediye başkanıyla konuşacağız. Yapılan çalışmaları hızlandırıp bunları Gercüş halkının hizmetine sunacağız. Gercüş’ümüzde yeşil alanlarımızı artıracağız. Belediyemiz, Gercüş’e daha fazla yeşil alan kazandırmak için çalışmalarına devam edecek” dedi.

GÜZEL YATIRIMLARIMIZ OLACAK

Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, kültür ve turizm çalışmaları konusunda “Buralardan turistlerimizi, yerli ve yabancı olarak faydalandırma noktasında çalışmalarımız olacak. Yine aynı şekilde alanları sınırlı olsa da meralarımız var. Buralarda fındığa bağlı bir ekonomiden çıkarıp, turizmde, tarım ve hayvancılıkta ve ilçede göçü engelleyici yatırımlar yapmak suretiyle Gercüş’ümüzü daha güzel, daha yaşanabilir hale getirmenin çabası içinde olacağız” dedi. (Gülsüm Erdem/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete