SİYASET

Güneykent Sakinleri, tapularını istiyor

Hüda Par Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Güneykent Mahallesini ziyaret ederek mahallenin tapu sorunu ile ilgili bilgi aldı.

Güneykent Sakinleri, tapularını istiyor
05-10-2023 16:49
05-10-2023 16:52
BATMAN
Google News

Durmaz, mahallede yıllardır süren tapu sıkıntısının çözümü için neler yapılabileceği ve daha önceleri neler yapıldığı konusunda fikir alışverişinde bulundu.  Mahalle sakinlerinin yaşadığı tapu sıkıntısının Batman Belediyesi tarafından birçok defa incelendiğini fakat müşterek ve anlaşmazlıklardan dolayı sonuca kavuşturulamadığını belirten Güneykent Sakinleri, çözüm için her şeye hazır olduklarını söyledi.

“İKAMET ETTİĞİM ARSANIN RESMİ BÜTÜN SATIŞ VE ALIŞ BELGELERİ MEVCUT”

Resmi evraklar nezdinde bir satış yapıldığını belirten mahalle sakinlerinden Hayrettin Şimşek, “Batman Belediyesinden uzmanlar geldi araştırmalarını yaptılar fakat işi sonuca kavuşturmadılar. 1989 yılında arsayı alıp evimi inşa ettim. Belirttiğim tarihten itibaren vergimi ödüyorum. Arsayı aldığım kişi vefat etti. Çocukları da kendi aralarında anlaşıp işimi halletmiyorlar. Batman Belediyesi uzman kişileri en azından işin üzerinde durabilselerdi bu işin muhatabı onlar sonuçta. Tapuyu aldığım zaman senet imzalamıştık, o senet hala duruyor. Benim gibi çok insan bu durumda maalesef. Tapularımızı bize versinler” dedi.

“SATIN ALIP EV İNŞA ETTİĞİM EVİMİN ARSASINDAN YOL İÇİN PAY VERDİM”

Satın alıp üzerinde ev yaptığı arsasının resmi olarak bütün vergilerini verdiğini belirten mahalle sakinlerinden Şükrü Kavak, “İki muhtar öncesinde mahallemizde muhtarlık yapan kişi 2 dönem muhtarlık yaptığında ben bu arsayı aldım. Bu arsayı kendi paramla aldım. O zaman köyden gelmiştik. Bugün tapumuz olmadığı için bu arsalar sizin değil diyorlar. Üç katlı ev yaptım. Batman Belediyesinden mühendislerde gelip arsalarımız ölçtüler. Mühendisler ölçtü fakat tapu konusunda devletin bize destek vermesi lazım. Seyitler Mahallesinde sayılıyordu o zaman, ben kendi arsamdan yol için pay verdim. Bunlar hepsi tespitli. Ayrıca vergimizi de ödüyoruz. Elektrik, doğalgaz, su bütün her şeyimiz resmi olarak var. Evi kimseden çalmadık. Evde bunca yıldır biz ikamet ediyoruz. Hakkımızdan başka bir şey istemiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

(Hüda Par Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete