ROPÖRTAJ

HEM, ŞİMDİ DE MİNİKLERİ AĞIRLIYOR

Halk Eğitim Merkezi (HEM)’nin kurs ve branşlarını tanıttığımız yazı dizimizde bu hafta HEM’in Anaokulu var…

HEM, ŞİMDİ DE MİNİKLERİ AĞIRLIYOR
25-12-2016 20:50
Google News

ATMALAR VE VURAL’DAN BİLGİ ALIYORUZ

Muhabirimiz Yusuf kavak ile Gap Mahallesinde ziyaret ettiğimiz Halk Eğitim Merkezinde Kurum Müdürü Osman Atmalar ve Genel Kurslardan Sorumlu İbrahim Vural tarafından karşılanıyoruz. Kısa bir sohbetten sonra kurumun hemen yanında bulunan anaokulunun kapısını tıklatıyoruz.

DUVARLAR RENGÂRENK

Kapıdan girdiğimiz anda anaokulun duvarları çekiyor dikkatimizi. Çizgi film karakterleri ve doğa manzaraları, büyük bir titizlikle çizilmiş duvarlara. El emeği resimler, buraya sıcak ve samimi bir görüntü vermiş, çocukların ilgisini çekecek bir manzaraya kavuşturulmuş.

MİNİKLER GAYET NEŞELİ GÖRÜNÜYOR

Sabahtan öğlene ve öğlenden akşama olmak üzere iki ayrı sınıfla hizmet veriyor burası. 3. sınıfımız da yakında açılmak üzere… 3 öğretmenin görevli olduğu anasınıfında, miniklere, harfler, tuvalet alışkanlığı, beslenme alışkanlığı, rakamlar ve arkadaşlık ilişkileri üzerine temel eğitimler veriliyor. Boyama ve resim etkinlikleriyle çocuklar, eğlenerek öğreniyor.

GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN

Anasınıfında öğrencilerle oyun oynarken buluyoruz Elif İlgün Hocamızı. Çocuklarla tek tek ilgilenen İlgün, ebeveynlere seslenerek “burada çocuklarınıza iyi baktığımızdan ve yakından ilgilendiğimizden asla şüpheniz olmasın. Kendi çocuklarımız veya kardeşlerimiz gibi seviyor ve ilgileniyoruz hepsiyle. Gönlünüz rahat olsun” diyor.

SEMTİN TEK ANAOKULU

Gap, nüfusu yoğun semtlerden biri. Çocuklar için anaokulu eksikliğinin hissedildiği semtte HEM tarafından açılan anaokulu, büyük bir eksikliği gidermiş durumda. Sadece Gap değil, başka semtlerden de kayıt alıyor HEM’in Anaokulu. Çocuklarıyla ilgilenmeye zamanı kalmayan anne ve babalar, özellikle çalışma hayatında yer alan ebeveynler için adeta kurtarıcı durumda. İstediğiniz saatler arasında çocuklarınızı buraya emanet ediyorsunuz, gün boyu ilgi alaka gören çocuğunuzu, istediğiniz saatte alabiliyorsunuz. Ebeveynlerin iletişim numaraları ise hocalarımızda… En ufak aksi bir durumda hocalarımız tarafından aranıyorsunuz. Tabi sizden başkasına emanet edilmiyor kızınız veya oğlunuz. Anlayacağınız çocuklarınıza gözü gibi bakan bir ekip var burada…

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

HEM’in Anaokulunda kayıtların devam ettiği bilgisini alıyoruz HEM Müdürü Osman Atmalar’dan… HEM’in Anaokulu için anne ve babalara seslenen Sayın Atmalar “Yeni binamızda Halk Eğitim Merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Anaokulumuz da halkımızın hizmetindedir. Kayıtlarımız sürüyor. Sadece Gap değil, başka semtlerden de kayıt alıyoruz. Gönlünüz rahat bir şekilde çocuklarınızı buraya getirebilirsiniz” diyor.

HEM’İN ANAOKULUNA ULAŞMAK KOLAY

HEM’in Anaokuluna 0488 214 94 63 numaralı hattan veya batmanhem.meb.k12.tr mail adresinden ulaşabilir, sorularınızı yöneltebilir, GAP Mahallesi 2502 Sokak No:25’te de çocuğunuzun kaydını gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?