GÜNDEM

Hüda Par ve HEDEP’li vekillerden Mizgin Öğretmene destek

HEDEP ve Hüda Par, Kürt kentlerinin isimlerini Kürtçe öğrettiği için sosyal medya ortamında linç edilen Kürtçe Öğretmeni Mizgin Yalçın’a destek verdi.

Hüda Par ve HEDEP’li vekillerden Mizgin Öğretmene destek
10-11-2023 15:20
10-11-2023 15:23
BATMAN
Google News

 Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde Kürtçe Öğretmenliği yapan Batmanlı Mizgin Yalçın’ın öğrencilerine şehir isimlerini Kürtçe öğretirken yayınladığı video, sosyal medyada hedef gösterildi. Kurdi Online isimli sosyal medya hesabı üzerinden ders videolarını paylaştığı için hedef gösterilen Mizgin Öğretmene Hüda Par ve HEDEP’li vekillerden destek geldi.

HEDEP’Lİ VEKİLLER, DESTEK MESAJI YAYINLADI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) tarafından yapılan sosyal medya açıklamasında “Kürtlerin var olma hakları kendi dilleri, kültürleri ve bunun doğduğu coğrafya ile özdeşleşmiştir. Bu coğrafyanın kadimliği yüzyıllardır anılan isimleri ile bütündür. Ayrımcılık temelli bu saldırıyı Kürtçe diline olan tahammülsüzlüğün ve saldırının nedeni olarak görüyoruz” denildi.

HÜDA PAR’LI VEKİL, MİZGİN ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKTI

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı da Mizgin Öğretmene yönelik paylaştığı destek mesajında “Milli Eğitim müfredatı kapsamında seçmeli Kurmanci dersinde öğrettiği Kürtçe şehir isimleri nedeniyle hakaret ve tehditlere maruz kalan değerli öğretmemiz Mamoste Mizgin Yılçın (Kurdi Online) telefonla aradım, destek ve dayanışmamı ifade ettim. Paylaşımında göremediğim bazı şehirlerin Kürtçe isimlerini de bu vesile ile ekleyeyim. Siirt (Sêrt), Mardin (Mêrdin), Malatya (Meletî), Sivas (Sêwaz), Şırnak (Şirnex), Ağrı (Agiri), Ardahan (Erdexan), Elazığ (Xarpêt)” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete