ROPÖRTAJ

İSMAİL ARAVİN’İN HİKÂYESİ…

İsmail Aravin, 14’ünde bir güreşçi…

İSMAİL ARAVİN’İN HİKÂYESİ…
18-03-2019 16:50
Google News

Gazete ofisinde tesadüfen tanıştık.

Annesi de yanında…

Emekçi ve kendi çocuklarına adamış bir anne belli.

Oğlunun güreşçi olduğunu söyledi gururla.

İsmail, heyecanlıydı epey.

Diyarbakır’da katılacağı müsabakalardan bahsetti.

Söz verdim “1. olursan söyleşi yapacağım

Öyle de oldu.

Güneydoğu Müsabakalarında, Batman’ı temsilen 1. oldu İsmail.

Müsabakadan sonraki gün yine ziyaretime geldi.

1. olmanın verdiği gururu taşıyordu bu kez, bir de kazandığı Altın Madalyayı…

Rakiplerimi minderde tek tek devirdim” dedi.

“Acımadın mı?” dedim.

“Acırsam, kaybederim” dedi…

Bu işi çözmüş.

Türkiye Şampiyonluğu’nda da iyi bir derece alacak belli.

Arkasında ailesinin ve hocalarının desteğini hissediyor.

Biz de artık İsmail’in en büyük destekçisiyiz…

 

EMEKÇİ BİR ANNE-BABANIN ÇOCUĞU

Batman’ın Beşiri İlçesi’ne bağlı Asmadere Köyü’nde doğdu. İlkokul ve Ortaokulu Batman’da okudu. Şu anda Fernas Ortaokulu 8 sınıfta okuyan İsmail, 8 kardeşin en küçüğü… Annesi ev hanımı. Babası bakkaliye işletiyor. İsmail, güreşe başladığında annesi üzülmüş ilkin. “Bir yerlerin kırılacak, gözün çıkacak” diyormuş. Şimdi en büyük destekçisi annesi. Ailenin en büyüm umudu, İsmail’in ünlü bir sporcu olması. “Aileyi kurtaracak” gözüyle bakılıyor İsmail’e…

HOCAM, FİZİĞİMDEN DOLAYI BENİ KEŞFETTİ

-Güreş, vurdu’lu kırdı’lı bir spor dalı. Nasıl oldu da başladın?

Güreşe nasıl gönül verdiğini anlatıyor İsmail “Okuldayken Kamuran Güner Hocam, beni keşfettiJ Fiziğimin güzel olduğunu söyledi. Güreşte başarılı olabileceğimi söyleyince heyecanlandım. Hafta sonları 16 Mayıs Stadı’nda güreş kursuna gidip geldim. Sonra Dünya Hastanesi arkasında Çok Amaçlı Spor Salonu’nda kurslara devam ettim. Önce güreşin kriterlerini, güreş sporunu iyi tanıdım. Kendimi geliştirdim. Geliştikçe, hırslandım. Ailem de bana destek olunca, hevesim arttı. Okul arkadaşlarım, çevrem, ilgi göstermeye, destek olmaya başladılar. Şuanda Altyapıdayım. Güreşe devam ediyorum”

SEN CANAVAR GİBİSİN…

Hocam Latif Şimşek ile tanıştım. Güreş sporunda yetenekli odlumu söyledi. Bana özel zaman ayırdı. Sen canavar gibisin dedi. Ben kendimi tam bir güreşçi gibi hissettim”

İL ELEMELERİNİ GEÇTİ, BÖLGE DÜZEYİNDE YARIŞTI

Okullar arası güreş yarışmalarında öne çıkan İsmail, Batman’da elemeleri geçip 1. oldu. Bölge Şampiyonasında Batman’ı temsil etmek için Diyarbakır’da yarıştı. Yarışmada finale kadar yükseldi. Finalde de hocasının deyimi ile canavar gibi yarıştı, rakiplerini tek tek minderde devirdi.

-Acımadın mı rakiplerine?

“Hocam bana dedi ki, hiçbirine acıma, sen onlara acırsan, onlar sana acımaz dedi. Ben de böyle yaptım. Diyarbakır Final Yarışında 6–0 gerideydim. Umutsuzluğa kapıldım. Hocamın yanına gittim. Hocam Latif Şimşek, yanağımı okşayarak, beni tatlı-sert uyardı. Yarışlar başladı. Kafa kola çevirip, Bingöl, Şanlıurfa ve Diyarbakırlı Rakiplerimi tek tek minderde devirdim. Kafa kol demek, elini tutarak, ensesini tutarak, belinin üzerinden atıp yere atmak demek. 1 kişiyi finalde bu şekilde yendim. Tuş yapmak ise, beli yere değdiğinde tuş oluyor, belinin yere değmemesi gerekiyor. 100’e yakın sporcu arasından Bölge Şampiyonu oldum. Altın madalya aldım”

-Ne yaptın 1. olunca?

“Hocama sarıldım. İlk mutluluğumu onunla paylaştım. Altın madalya ile Batman’a dönünce asıl mutluluğum paylaştı. Diyarbakır-Batman arasındaki yol çok uzadı. Bir an önce o madalyayı aileme, çevremdekilere ve size göstermek istiyordumJ

-Peki ya şimdi?

“Türkiye Şampiyonluğu için yarışıyorum. Hafta içi her gün Batman Çok Amaçlı Spor Salonunda antrenman yapıyorum. Koşu, dağ koşusu, ısınma hareketleri yaptıktan sonra,  güreşçi arkadaşlarımızla güreşiyoruz”

-Hedefin ne peki?

“Türkiye şampiyonu olmayı hayal ediyorum. Ailem de bana inanıyor. Hocam da bana inanıyor. Arkadaşlarım da inanıyor. Bu inancı boşa çıkarmak istemiyorum. Elimden gelen her şeyi fazlası ile yapacağım. En büyük hayalim ise Dünya Şampiyonu olmak. Herkes beni konuşsun. Güreşçi İsmail Aravin… Herkes böyle desin. Bu hayale ulaşmak için her şeyi yapacağım”

-Spor, hayatına ne kattı?

“Çok şey… İnsanlarla daha rahat konuşabiliyorum, iletişim kurabiliyorum. Hayaller kuruyorum artık. Ünlü bir sporcu olmayı hayal ediyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum. Haşlanmış yumurta, peynir, yoğurt tüketiyorum. Ekmek yemiyorum. Çünkü sabit kiloda kalmam gerekiyor. Sigara asla içmiyorum, uzak duruyorum. Kötü alışkanlıklar edinmeyeceğim. Çünkü ben iyi bir güreşçi olacağım”

-Son olarak ne söylemek istersin İsmail?

“Bana bu imkanı tanıdığı için Gençlik Spor Müdürüne, Gençlik Spor Kulübüne, üzerimde emeği olan hocalarıma, aileme, arkadaşlarıma, herkese çok teşekkür ediyorum”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete