ROPÖRTAJ

O, BATMAN’IN İLK VE TEK DJ’İ

DJ, (Disk Jockey) müzik akışını kontrol eden, parça seçiminde ve parçalar arası geçişlerde uyum sağlamakla görevli kişidir.

O, BATMAN’IN İLK VE TEK DJ’İ
29-10-2016 16:31
Google News

Ayrıca gençler arasında en fazla ilgi gören meslek gruplarından biridir DJ’ler.

Bundan hareketle, Batmanlı gençlere özel hazırlanmış söyleşi sayfamızda, Batman’ın ilk ve tek DJ’i Servet Özdemir’i ağırladık.

SERVET ÖZDEMİR KİMDİR?

Aslen Batman doğumluyum ve lisenin ilk dönemine kadar Batman’da yaşadım, sonrasında Ankara’da yaşamımı sürdürmeye devam ettim. 2001 yılından beridir aktif olarak DJ'lik yapıyorum.

KAVAK: MÜZİĞE VE DJ'LİĞE İLGİNİZ NEREDE VE NASIL BAŞLADI?

ÖZDEMİR: Müziğe ilgim, lise zamanlarında tanıştığım müzisyen arkadaşlarım sayesinde oldu. Ama asıl beni etkileyen DJ'lerin tek başına müziğe hükmetmesiydi. Yani tek başına binlerce kişiyi parmaklarının ucuyla oynatabiliyorsun. Belki de beni en çok cezbeden tarafı buydu. İlk zamanlar Ankara’da Tonmaister olarak başladım sonra da Muğla/Datça’da mesleğe ilk başladığım disko’da profesyonel DJ'liğe ilk adımımı atmıştım artık. Yaklaşık 15 yıldır işimi severek icra etmeye devam ediyorum.

KAVAK: HER DJ'İN BİR TARZI OLDUGU SÖZYLENİR, SİZİN TARZINIZ NEDİR?

ÖZDEMİR: Commercial - electro house - moombahton tarzlarını ağırlıklı olarak çalarım. Asla çalmam dediğim tarz, Arabesk rap ve hardstyle tarzlarında çalıyorum.

KAVAK: BUGÜNE KADAR NERELERDE VE KİMLERLE SAHNE ALDINIZ?

ÖZDEMİR: Başta da dediğim gibi Ankara’nın birçok ünlü gece kulübü disko bar'larında hem resident hem de guest DJ olarak performans gösterdim ayrıca bunun yanında Datca, Marmaris, Kuşadası Alanya ve Fethiye'deki yazlıklarda da performanslarım oldu. Demet Akalın, Gökhan Özen, Gökhan Tepe, Yalın, Bengü ve Ebru Yaşar gibi daha hatırlamadığım birçok sanatçıyla beraber çalışma fırsatı buldum.

KAVAK: DJ KÜLTÜRÜNÜN HENÜZ OTURMADIĞI BATMAN’DA DJ’LİK ZOR OLMUYOR MU?

ÖZDEMİR: Evet, Batman’dayım, memleketimdeyim. Ben yıllar sonra Batman’a geldiğimde ve gelişen değişen gençliği gördüğümde çok şaşırmıştım ve buradan bana çok iş çıkacağını düşünmüştüm. Ankara’nın gece hayatına daha doğrusu kendi hayatıma bir reset atmam geriyordu. Biraz da annemin sağlık sorunlarından ötürü buraya yerleşmeye karar verdim. Tabi zamanla gördüğüm modern, gelişmiş, değişmiş dediğim gençlik beni biraz yanılttı diyebilirim. Çünkü yaklaşık 5 yıldan beri burada DJ olarak dâhil olduğum birçok etkinlikte sizin de dediğiniz gibi DJ kültürünün henüz oturmadığını fark ettim. Temennim inşallah ilerleyen zamanlarda üniversite gençliğinin de senteziyle modern batı müziğine katılımlı bir kitle ile karşılaşabiliriz.

KAVAK: NE TÜR ETKİNLİKLERE KATILIYORSUNUZ BURADA?

ÖZDEMİR: Ankara'da kendime ait "Ankara Dj Team" organizasyon firmam var, yani özel party, düğün nişan, kına gecesi, yıldönümü kutlama gibi birçok özel gün etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Buna paralel olarak aynı hizmeti batmanda da sürdürüyoruz. Batmanda birçok mağazanın açılış ve yıldönümleri etkinlikleri özel okulların yılsonu bahar şenliklerini gerçekleştirdik.

KAVAK: DJ’LİĞE MERAKLI GENÇLERE NE TAVSİYE EDERSİNİZ?

ÖZDEMİR: DJ’liğe meraklı DJ olmak isteyen birisi bence zaten DJ olmuştur bile. Tek yapması gereken iş, bol bol pratik yapmak. Örneğin bilgisayardan virtual DJ programı üzerinden, kafasında canlandırdığı iki parçanın geçişi nasıl yapılır iki parçayı birbirine nasıl oturtabilirim, bunun pratiğini yapmalı... Bunu yaptıktan sonraki aşama ucuz yolu bir setup ya da DJ controller alıp artık virtualde yaptığımı mixleri cihaz üzerinden pratiğe dökmelidir. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete