EĞİTİM

Öğrenci sorunları, oyun terapiyle çözülüyor

Batman'da Borsa İstanbul Belde İlkokulunda öğrencilerin yaşadığı sorunlar, rehberlik birimi tarafından oluşturulan oyun terapi odasında tespit edilip, çözüme kavuşturuluyor.

Öğrenci sorunları, oyun terapiyle çözülüyor
13-02-2024 16:09
13-02-2024 16:11
BATMAN
Google News

Okul idaresi ve 4 rehber öğretmen, okula uyum sorunu yaşayan öğrenciler için oyun terapi odası oluşturdu. Uzman öğretmenler eşliğinde dizayn edilen terapi odasına, öğrencinin iç dünyasını yansıtabilmesi amacıyla özel seçilmiş oyunlar ve oyuncaklar yerleştirildi. Rehber öğretmenler terapi odasında yaptıkları görüşmeler ve oynadıkları oyunlarla çocukların öğrenme güçlüğü, kardeş kıskançlığı, alt ıslatma, konuşma bozukluğu, anne baba kaybı, yas, travma, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi sorunlarını tespit ediyor. Tespit edilen sorunların, aile ve uzman desteğiyle çözüme kavuşması sağlanıyor.

BOYASI, OYUN VE OYUNCAKLARI ÖZEL SEÇİLDİ

Okul Müdürü Veysi Menekşe "Rehber öğretmenlerimiz çocukların duygu ve düşüncelerini oyunla daha iyi ifade ettiklerini belirtti” dedi.

ÇOCUĞUN KENDİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLECEĞİ BİR ODA…

Rehber Öğretmen Deniz Gezer ise"Çocuk iç dünyasını en iyi nasıl ortaya koyar? Aile ortamını bize nasıl yansıtabilir? İç dünyasını bize nasıl açabilir? diye düşündük ve buna yönelik oyuncak ve figürler seçtik. Ailelerin talebi ve sınıf öğretmenlerinin tespit ettiği sorunlar üzerine öğrenciler bize yönlendiriliyor. Anne babanın yanlış tutumları varsa, çocuk çatışma, şiddet ortamında büyümüşse anne babayla görüşmeler sağlıyor, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu varsa gerekirse uzmanlara yönlendirip, çocuğun terapi almasını sağlıyoruz” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete