EKONOMİ

Tüp yine zamlandı; “Ocaklar söndü”

12 kilogramlık mutfak tüpü, son zamlarla birlikte 670 TL’yi gördü. Ocak ayında 525 TL olan tüp, şubat ayında 570 TL, mart ayında ise 670 TL'ye kadar çıktı.

Tüp yine zamlandı; “Ocaklar söndü”
06-03-2024 16:00
06-03-2024 16:01
BATMAN
Google News

Tüp gaza son bir ayda üst üste gelen zamlara Batmanlılar tepki gösterdi. Tüp gaz satıcıları ise gelen zamlardan dolayı vatandaşların zorlandığına işaret etti. 10 yıldır tüp bayiliği yaptığını belirten esnaf “Son bir ay içerisinde tüp fiyatlarına gelen zamlar sonrası 660-670TL civarına ulaştı. Vatandaşın alım gücü tabii ki düşük. Arayıp fiyatları soruyorlar sonra borca talep ediyorlar. Şu anda dediğim gibi fiyatlar yüksek, satışlarda düşüş oluyor" dedi.

Esnaf, "Tabii ki tüp fiyatları dolara endeksli olduğu için doların ne kadar çıktığına bağlı olarak artıyor. Bu gidişat nereye kadar devam edecek mutlaka bu bir sonu olacaktır ama ne zaman olacak onu bekliyoruz” dedi.

KULLANAMAZ HALE GELDİK

Tüp satın almak için bayiye gelen vatandaş ise “Ben tüpü hem evde kullanıyorum hem iş yerimde kullanıyorum. Tüp nerdeyse yüzde 100 pahalandı, kullanamaz hale geldik. Doğalgaz da geldi, doğalgaz da alamıyoruz. Evimizde yemek yapamaz hale geldik. Ne olacak bu milletin hali?” dedi. (Ubeydullah Baş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete