GÜNDEM

Vali ve Meclisten büyük jest

1 Mart’ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Batman Belediyesi Eski Başkanı ve Milletvekili Ataullah Hamidi’nin ismi, Batman’da en işlek caddelerden birine verildi.

07-03-2024 15:53
07-03-2024 17:00
BATMAN
Google News

BELEDİYE MECLİSİNDEN KARAR ÇIKTI

Batma’da katıldığı bir programda konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Ataullah Hamidi isminin Terece Camisinin bulunduğu caddeye verilmesi için belediye meclisinden karar çıktığını duyurdu.

HAYATTA İKEN BİLİYORDU

Alınan bilgiye göre merhum Ataullah Hamidi, vefat etmeden önce belediye meclisinden karar çıkarılarak adının Batman’da bir caddeye verileceğini biliyordu.

BATMAN’A BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU

OSB’de bir fabrikanın açılışında konuşan Vali Canalp “İki dönem Belediye Başkanı ve 3 dönem Milletvekilliği yapan Ataullah Hamidi’yi kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz “Ataullah Hamidi ismini en işlek caddelerimizden birine verdik. Bu konuda Belediye Meclis kararını aldık, hayırlı olsun merhum Hamidi’nin ilimize ve vatandaşlarımıza büyük hizmetleri oldu, kendisini unutmayacağız” dedi.

SOSİN CADDESİ’NİN ADI, ATAULLAH HAMİDİ CADDESİ OLDU

Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda, Gültepe, Çamlıtepe ve Tilmerç Mahallesini bağlayan, Terece Camisinin de üzerinde bulunduğu Sosin Caddesinin adı değiştirilerek Ataullah Hamidi Caddesi olarak yeniden güncellendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete