SİYASET

Vekil Ramanlı’dan yeni anayasa çıkışı

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, partisinin gündem değerlendirmesini TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

Vekil Ramanlı’dan yeni anayasa çıkışı
11-10-2023 14:00
11-10-2023 13:21
BATMAN
Google News

ANAYASA BİR DEVLETİN KİMLİĞİDİR

2023'lerin Türkiye'sinde hâlâ yürüklükte olan 1982 Anayasası'nın, 12 Eylül askeri cuntasının millete silah zoruyla dayattığı bir metin olduğunu belirten Ramanlı “Mevcut Anayasa'da 26 defa değişiklik yapılmasına karşın esas itibarıyla 12 Eylül darbesinin ruhu ve felsefesi değişmemiş, aynı kalmıştır. Yeni Anayasa, ancak toplumun üzerinde tartıştığı, taleplerini dile getirdiği, tekliflerin müzakere edildiği ve her maddesinin konuşulduğu bir katılım sürecinden sonra yapılmalıdır. Anayasa bir devletin kimliğidir. Özellikle farklı etnik ve dini yapılardan oluşan ülke sosyolojisini ıskalamamalıdır. Tamamen insan merkezli ve vazgeçilmez ilkesi de adalet olmalıdır, ideoloji dayatmamalıdır. Önce insan, öncelik adalet ilkesini merkeze alan yeni bir anayasa, ülke barışına güç katacak ve millet olarak geleceğe güvenle bakmamıza elverişli bir zemin oluşturacaktır” dedi.

“SİYONİST REJİMLE MÜCADELE, MEŞRUDUR”

Aksa Tufanı operasyonu ve siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Ramanlı “Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin ihlal edildiği, Filistinlilerin rutin saldırılarla vahşice katledildiği, sağ kalanların esir alındığı, işgal alanlarının her geçen gün genişletildiği süreçte Filistin halkının çığlığını duymayan, parçalanmış cesetleri görmeyen dünya, mazlum Filistinliler direnişe geçince bugün gözünü açmak zorunda kalmıştır. Çocuk katili siyonistlerin katliamlarına bugüne kadar ses çıkarmayanlar birdenbire barış havarisi kesilmişlerdir. Uluslararası hukuku tanımadığını açıkça ilan eden siyonist rejimle mücadele, haklı ve meşrudur” dedi.

(Gülsüm Erdem/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete